lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Rikollisverkostoon kuuluvaa miestä ammuttiin keskellä päivää autoon Tukholmassa

Ruotsi. Etelä-Tukholman Hägerstenissä ammuttiin miestä maanantaina. Useat ihmiset näkivät, kun autossa istunutta mieshenkilöä ammuttiin, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai hälytyksen ampumisesta maanantaina 4.12. vähän ennen kello 13, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl lehdille.

– Uhri on nuori mies, johon on osunut useita laukauksia. Häntä auttoivat ensin paikalla olleet ihmiset, ja muutaman minuutin kuluttua ensihoitajat saapuivat paikalle, Daniel Wikdahl kertoo.

Alle puolen tunnin kuluttua ampumisesta poliisi sai kiinni kaksi murhan yrityksestä epäiltyä miestä. Toinen on alle 18-vuotias ja toinen 20-vuotias. Nyt heidät on vangittu.

– Silminnäkijät olivat nähneet ajoneuvon ajavan rikospaikalta pois, joten poliisi etsi autoa, joka vastasi näitä tietoja. Partio löysi sen Årstadalista ja yksi henkilö pidätettiin välittömästi.  Toinen yritti vielä jalkaisin paeta, mutta myös hänet pidätettiin, Daniel Wikdahl kertoo SVT:lle.

Ammuttu 25-vuotias mies vietiin sairaalaan. Hänen vammojensa vakavuudesta ei ole toistaiseksi tietoa.

Aftonbladetin tietojen mukaan ammuttu mies liittyy rikollisverkostoon Pohjois-Tukholman alueelta. Hänet on aiemmin tuomittu useista rikoksista teini-iästä alkaen. Muun muassa huumerikoksista, ryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä, ilkivallasta ja väkivaltaisesta vastarinnasta. Vuonna 2021 hänet tuomittiin vankeuteen muun muassa vakavista aserikoksista ja rahanpesurikoksista, kertoo Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi löysi Årstassa tapahtuneen pidätyksen yhteydessä  pakoautosta teossa käytetyn aseen. Ampujat olivat lähteneet hiljattain pakomatkalle Sis-kodista.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Suljettu nuorisokoti  (Sis-koti)  on nuorisorikollisia varten. Jos nuori tekee vakavan rikoksen 15–17-vuotiaana, voidaan hänet määrätä suljettuun nuorisokotiin korkeintaan neljän vuoden ajaksi. Alaikäinen rikoksentekijä määrätään Ruotsissa vankilaan vain poikkeustapauksissa.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT