lauantai, 9 joulukuun, 2023

Riski jengirikollisten hakeutumisesta poliisikoulutukseen herättää huolta Ruotsissa

Ruotsi. On olemassa vaara, että ihmiset, joilla on yhteyksiä rikollisryhmiin, soluttautuvat poliisikoulutukseen, kirjoittaa SVT Nyheter tänään 29.10. julkaisemassaan artikkelissa.

Uumajan poliisikoulutuksen opintojohtaja Pontus Bergh uskoo, että tämä asia on otettava vakavasti.

– Sillä voisi olla suuria seurauksia. Meidän on oltava varovaisia ja meidän on voitava hallita hieman nykyistä paremmin vastaanottamiamme opiskelijoita, hän sanoo SVT:lle.

Uumajan poliisikoulutuksessa ei ole tietoa siitä, että rikollisverkostojen henkilöt olisivat yrittäneet päästä sisään, mutta sitä tilaisuutta ei pitäisi antaa jatkossakaan heille.

– Poliisiviranomaisen turvallisuusosasto arvioi, että riski on olemassa. Siksi meidän on otettava se vakavasti. Meidän on oltava varovaisia ja saatava nykyistä paremmin valvontaan vastaanottamamme opiskelija-aines. Kun poliisien määrää lisätään huomattavasti, on otettava huomioon myös tämän riskin kasvaminen. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, sanoo Pontus Bergh SVT:lle.

Kun ihmiset hakevat poliisikoulutukseen, heidän on läpäistävä turvatarkastus. Arvioinnin tekee poliisin turvallisuusosasto.

– Siinä tarkastellaan muun muassa ihmisten luotettavuutta, lojaalisuutta ja haavoittuvuutta, kertoo Uumajan poliisikoulutuksen opintojohtaja Pontus Bergh.

Turvaluokitus tehdään ennen opiskelun aloittamista, jatkuvasti koulutuksen aikana ja myös työelämään siirtyessä. Opiskelija voidaan erottaa koulutuksesta opintojakson aikana, jos hän paljastaa luottamuksellisia asioita tai käyttäytyy muuten sopimattomasti.

– Opiskelijoiden soveltuvuustietojen keräämiseen panostetaan jatkossa entistä enemmän. Maailma on muuttunut, ja on tärkeää, ettei kenestäkään tule alalle sopimatonta poliisia, Pontus Bergh sanoo SVT:lle.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT