sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Ruotsalainen rikollisverkosto luonut yhteyksiä Suomeen – toimittanut huumeita katujengeille

Keskurikospoliisi. Ruotsalaisen, äärimmäisen väkivaltaisessa maineessa olevan Dödspatrullen-rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen ja yrittäneen salakuljettaa Suomeen satoja kiloja huumeita. Huumeita epäillään päätyneen muun muassa suomalaisille katujengeille, kertoo KRP.

Tavaraa on kulkenut Suomeen ainakin pohjoisen rajan kautta rekoilla. Takavarikkoon on päätynyt yli sata kiloa huumeita.

Keskusrikospoliisin (KRP) tutkintaosaston päällikkö Timo Kilpeläinen kertoi maanantaina 2.10. Ylen A-studiossa että tutkinta on loppusuoralla.

– Esitutkinta on tarkoitus saada valmiiksi lähipäivinä. Tällä viikolla on tarkoitus tiedottaa lisää yksityiskohdista. Meillä on useita henkilöitä vangittuna liittyen tähän juttukokonaisuuteen, Kilpeläinen kertoo.

Ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi tutkintaan liittyvistä kiinniotoista kesäkuussa. Kolme ihmistä kerrottiin otetun kiinni Tukholmassa ja Malmössä. Lehti kertoi, että kiinniotossa oli mukana Suomen ja Ruotsin poliisi. Myöhemmin Ruotsissa otettiin kiinni neljäs Dödspatrulleniin liittyvä epäilty.

Epäillyt ovat 21–25-vuotiaita. Kaikki neljä vangittiin toukokuun lopulla poissaolevina Helsingin käräjäoikeudessa. Kolme heistä on sittemmin luovutettu Suomeen, selviää julkisista pakkokeinotiedoista.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT