Ruotsi. Keskiviikko-iltana 30-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Vårbergissä Tukholman lounaisosassa. Kuolemaan johtanut ammuskelu on 42. tähän mennessä kuluvana vuonna, kirjoittaa SVT Nyheter tänään (11.8.) julkaisemassaan artikkelissa.

Kuolemaan johtaneiden ammuskelujen määrä on tänä vuonna jo 42, mikä on samana aikajaksona ennätysmäärä aiempiin vuosiin verrattuna. Teosta epäilty on saatu pidätettyä alle neljänneksessä murhatutkinnoista.Vuonna 2021 kuolemaan johtaneita ammuskeluja tapahtui yhteensä 45 koko vuoden aikana. Vain 10:ssä murhatutkinnassa epäilty tai epäillyt ovat pidätettyinä.

Se, että pidätettyjä ihmisiä on niin vähän, johtuu siitä, että tämän tyyppistä jengirikollisuutta on vaikea selvittää ja kestää yleensä kauan ennen kuin joku saadaan kiinni, sanoo poliisin kriminologi ja analyytikko Sven Granath SVT:lle

– Jos tapaus ratkeaa, saatat tietää epäillystä vasta vuoden tai kaksi myöhemmin, toisin kuin muissa murhissa, joissa tekijä usein pidätetään välittömästi. Tutkinta ja todisteiden kerääminen on vaikeaa. Monet tunnetutkin epäillyt ovat saattaneet paeta ulkomaille.

Tämän tyyppistä tappavaa väkivaltaa on valitettavasti vaikea selvittää, sanoo Sven Granath SVT:lle.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen