sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Ruotsin jengisota leviää maan rajojen ulkopuolelle – lisää kostoiskuja odotettavissa

Ruotsi. Ruotsin jengisota on levinnyt muun muassa Bosniaan, Turkkiin ja Irakiin. Ammuskeluja on sattunut Istanbulissa, Sarajevossa ja Bagdadissa. Poliisin tehtävä vaikeutuu, on entistä vaikeampi ennustaa missä seuraava rikos tapahtuu, kirjoittaa SVT Nyheter 20.3. julkaisemassaan artikkelissa.

Viime sunnuntaina mies, jonka sanotaan olevan  Zero-verkoston johtaja, ammuttiin kuoliaaksi Turkissa. 17. maaliskuuta Istanbulin laitamilla sijaitsevassa kahvilassa tapahtui ammuskelu. Kahteen ihmiseen osui luoteja, ja toinen heistä kuoli.

Foxtrot-jengin hajoamisen jälkeen vuonna 2023 ulkomailla on tapahtunut useita ammuskeluja, joiden kohteina on tunnistettu Foxtrotin johtaja Rawa Majidiin liittyviä ihmisiä.

Istanbulissa ammuttujen ihmisten on puolestaan ​​kerrottu olevan yhteydessä jengin johtajan viholliseen Ismail Abdoon, jota kutsutaan myös Strawberryksi – viime vuonna Foxtrotista irtautuneeseen ja oman ryhmänsä luoneeseen jengijohtajaan.

Kuoliaaksi ammuttu mies tunnistetaan Ismail Abdon kanssa liittoutuneen niin sanotun Zero-verkoston johtavaksi henkilöksi

– Voidaan varmaan olettaa, että tällä ammuskelulla on seurauksia. Silloin on vain ajan kysymys, tapahtuuko kosto Ruotsissa vai ulkomailla, sanoo SVT:n rikostoimittaja Sofia Yohannes.

– On myös epäselvää, onko teko jatkoa Foxtrotin sisäiselle konfliktille vai onko kyseessä uusi jako. Tutkimuksia vaikeuttaa se, että liittoja syntyy ja hajoaa samaan aikaan kun ihmiset liikkuvat eri maiden välillä, Sofia Yohannes sanoo.

Tämä vaikeuttaa entisestään poliisin työtä. On lähes mahdoton seurata kehitystä sekä yrittää samalla ennustaa, missä seuraava rikos tapahtuu, toteaa SVT Nyheter.

Artikkelikuvassa Rawa Majid ja Ismail Abdo. Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT