Ruotsi. Murha tapahtui myöhään illalla 17. syyskuuta bussipysäkillä Långbergsskolanin vieressä Brandkärrin alueella. Uhri oli 21-vuotias opiskelija. Myös kahta muuta ammuttiin, mutta he selvisivät vammoistaan.

Poliisi on nyt saavuttanut mahdollisen läpimurron tutkimuksissaan. Torstaina 8.10. 23-vuotias Dani Azoz pidätettiin poissa olevana Nyköpingin käräjäoikeudessa, uutisoi Aftonbladet.

Azozia etsitään nyt kansainvälisesti. Häntä epäillään todennäköisesti murhasta, kahdesta murhayrityksestä ja törkeästä aserikoksesta. Poliisi julkaisee nyt Dani Azozin, 23, nimen ja kuvan.

Dani Azoz. Kuva: Ruotsin poliisi.

Koska miestä epäillään erittäin vakavista rikoksista, hän saattaa olla vaarallinen. Hänet on jo aiemmin tuomittu useita kertoja väkivaltaisista rikoksista, muistuttaa poliisi.

***

Poliisipäällikkö: ”98 prosenttia räjähdyksistä johtuu huumeista”

Helsingborg. Viime vuoden syyskuusta tämän vuoden helmikuuhun Helsingborgissa tapahtui noin yksi räjähdys viikossa. Määrä on nyt vähentynyt, mutta poliisin on silti erittäin vaikea ratkaista nämä rikokset.

Suurimmalle  osalle toteutetuista räjähdyksista on tausta jonkinlaisessa huumerikollisuudessa. Tämä on poliisialueen päällikön Sven Holgerssonin mielipide. Asiasta kertoo SVT Nyheter.

– Väitän, että 98 prosenttia räjähdyksistä johtuu huumeista ja rahasta. Kohteet ovat alkaneet ostaa huumeita ja velkaantuneet suuria summia rahaa. Jos et maksa, asiasta muistutetaan pommilla, sanoo Sven Holgersson SVT:lle.

Aiheeseen liittyen