Ruotsi. Sigtunassa sijaitsevan Märstan koulun tulipalosta annettiin hälytys yöllä 01.03. klo 01.30. Muutama tunti myöhemmin alueelta löydettiin kuollut henkilö ja poliisi tutkii, onko tapauksilla yhteyksiä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Samoihin aikoihin tulipalon syttymisen kanssa alueelta oli kuultu useita laukauksia. Poliisin etsinnöissä ei kuitenkaan aluksi löytynyt ketään, eikä myöskään tyhjiä hylsyjä. Poliisi oli jo lopettamassa tämän tutkimuksen, kun noin klo 03.00 löysi kuolleen henkilön Ölstan ympäristöstä, ja  pyrkii nyt  tunnistamaan uhrin, lehdet kertovat.

– Keräämme tietoja alustavan tutkinnan yhteydessä. Olemme keskustelleet lähialueella asuvien ihmisten kanssa, sanoo Fredrik Andersson Tukholman poliisin komentokeskuksesta.

Aikaisemmin yöllä auto, joka ajoi E4:llä Märstaa kohti, kieltäytyi pysähtymästä poliisin tarkastuspisteelle Poliisi ei tiedä, onko tapahtumalla jotain tekemistä epäillyn murhan kanssa, mutta pyrkii nyt löytämään kyseisen auton.

Sigtunan Humanistinen kouluTukholman pohjoispuolella tuhoutuu palossa kokonaan. Poliisi epäilee tuhopolttoa.

– Se on kauheaa, satavuotias rakennus, joka menee nyt savuna ilmaan. Siinä talossa on niin paljon historiaa. Tämä on koululle iso tragedia, sanoo johtaja Carina Nilsson SVT Newsille.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa. Urheiluloman vuoksi opiskelijoita ei ollut nyt koulussa.

– En tiedä, kuuluvatko nämä tapaukset yhteen, mutta otamme tietysti tämän huomioon tutkittaessa tuhopolttoa. Mitään ei ole toistaiseksi selvinnyt, mutta on selvää, että tarkastelemme mahdollisia yhteyksiä, sanoo Tukholman alueen poliisin päivystävä Fredrik Andersson tiedotusvälineille.

Kuvat: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen