Ruotsi. Maanantaina 5.10. kello 22 jälkeen poliisi hälytettiin Spångan  Bromsteniin Pohjois-Tukholmassa. Paikalle päästyään poliisi pystyi todentamaan, että jokin oli räjähtänyt paikallisen asuintalon läheisyydessä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Kiinteistön, jonkinlaisen huvilan yhteydessä on tapahtunut räjähdys. Poliisi on sulkenut alueen ja räjähdeasiantuntijat ovat paikalla, sanoi poliisin tiedottaja Anna Westberg tiedotusvälineille.

Lehtien saamien tietojen mukaan poliisi arvelee, että kyseessä on ollut käsikranaatti, joka räjäytettiin rakennuksen lähellä.

Talon ovi ja ikkunat vaurioituivat räjähdyksessä. Siitä ei ole tietoa, että joku olisi loukkaantunut, poliisi toteaa.

– Tekninen tutkimus on saatu päätökseen, ja  sulut on purettu, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Per Fahlström tiistaina aamulla lehdille.

– Tarkistamme, onko alueella valvontakameroita, ja kuulustelemme ihmisiä. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty, Per Fahlström sanoo Aftonbladetille.

***

Göteborg. Kolmea ihmistä on ammuttu Köldgatanin ympäristössä Biskopsgårdenissa Hisingenissä Göteborgissa. Kahden heistä sanotaan loukkaantuneen, mutta vammat eivät ole hengenvaarallisia. Tiistaina aamulla ketään ei vielä ollut pidätetty teosta, kertoo SVT Nyheter.

Useat pelastuslaitoksen yksiköt ja ambulanssi ajoivat tapahtumapaikalle sen jälkeen, kun todistajat kuulivat viiden tai seitsemän laukauksen sarjan maanantaina noin kello 20.00. Myös runsaasti poliisiyksiköitä ja poliisihelikopteri saapui välittömästi kohteeseen.

SVT kertoo että kolme ihmistä oli ampujan kohteena, mutta kaksi heistä loukkaantui. Poliisin mukaan toinen haavottui jalkaan ja toisella on pienempi vamma.

Ampuminen tapahtui asuintalon sisäänkäynnin läheisyydessä. Poliisin mukaan lapsi ja kolme aikuista olivat tapahtumahetkellä kyseisen sisäänkäynnin vieressä sijaitsevassa portaikossa.

Ainakin yhden naamioidun henkilön on nähty lähtevän paikalta.

– Kenelläkään ei ole hengenvaarallisia vammoja, sanoo poliisin tiedottaja Stefan Gustafsson lehdille.

Alustava tutkinta murhayrityksestä on aloitettiin yöllä. Ketään ei ole pidätetty.

Kuva Göteborgin ammuskelupaikalta: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen