sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Ruotsissa ennätykselliset huumetakavarikot vuonna 2023 – kaksi kertaa edellisvuotta suuremmat

Ruotsi. Vuodesta 2023 tulee Ruotsissa huumausainetakavarikkojen ennätysvuosi. Ruotsin tullihallitus ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 14.2.2024. Takavarikot ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin viime vuonna ja sisältävät muun muassa kokaiinia, amfetamiinia ja kannabista, uutisoi SVT Nyheter julkaisemassaan artikkelissa.

Ruotsin tulli totesi jo marraskuussa, että he eivät olleet koskaan aiemmin takavarikoineet niin paljon kokaiinia kuin vuonna 2023. Helsingborgin satamaa on kuvattu huumeportiksi Ruotsiin.

– Edessämme on laaja ja edistynyt operaatio, jolla ei ole historiallista vastinetta, sanoo tullipäällikkö Charlotte Svensson Ruotsin tullihallinnosta.

Suuret kannabistakavarikot

Huumausaineita on takavarikoitu yhteensä 11 tonnia, mikä on Ruotsin tullihallinnon mukaan kaksi kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuonna 2022 takavarikoitiin 5 200 kiloa. Ruotsin tullihallinnon mukaan puolet huumausaineista on takavarikoitu Helsingborgissa.

Muun muassa kannabiksen takavarikointi on kolme kertaa suurempi kuin vuonna 2022. Koskaan aikaisemmin ei ole tullissa pysäytetty näin paljon kannabista.

Myös kokaiinin ja heroiinin takavarikointi lisääntyy, mutta aseiden takavarikoinnit eivät ole yhtä suuria kuin edellisenä vuonna.

Huumeiden käytön hyväksyminen suosii rikollisryhmiä

Tulli uskoo, että se on kehittynyt entistä paremmaksi  huumausaineiden löytämisessä ja että törkeän salakuljetuksen jäljittämisestä on tullut tietoinen strategia.

– Meistä on tullut terävämpiä ja olemme oikeissa paikoissa. Ruotsissa on suuret markkinat ja huumeiden käytöstä on tullut hyväksyttävämpää. Jos hyväksyt huumeet, osallistut samalla väkivallan kehittymiseen Ruotsissa. Huumeet ruokkivat niitä ryhmiä, sanoo Jennie Von Alten, Ruotsin tullin osastopäällikkö.

Osastopäällikkö Von Alten muistuttaa kuitenkin, että takavarikot ovat vain murto-osa Ruotsiin saapuvista huumeista.

Kuva: SVT Nyheter.

1 KOMMENTTI

  1. Haluaisitko sinä omalle lapsellesi ikuisen addiktion joka suistaa lapsesi raiteiltaan,et varmasti,se tuottaa myös perheellesi huolta,surua ja tuskaa,ollaan kaikki läsnä nuortemme tulevaisuudessa,yksikään enkeli ei saa jäädä yksin♥️

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT