Ruotsi. Neljä miestä on asetettu syytteeseen mellakoinnista Örebrossa viime pääsiäisenä. Syytetyt tuomittiin törkeästä sabotaasista sinisen valon toimintaa vastaan 4,5-5,5 vuodeksi vankeuteen. Kaksi miehistä myös karkotetaan, kertoo SVT Nyheter.

Oikeuden mukaan Sveaparkenin operaation aikana poliisiin kohdistui laajaa väkivaltaa. Mellakoissa loukkaantui yli 100 poliisia. Tuomioistuimen arvion mukaan tarkoituksena oli vaikeuttaa ja haitata poliisin työtä. Tästä syystä kyseiset neljä miestä tuomittiin sinisen valon sabotaasista mikä tarkoittaa, että käräjäoikeus pitää rikosta vakavana.Yhden tuomitun asianajaja, Torbjörn Marell, ei ole vielä ehtinyt lukea tuomion perusteita, mutta olettaa heidän valittavansa tuomiosta.

– On vähän outoa, että kaksi tuomioistuinta voi tehdä niin erilaisia johtopäätöksiä. Ajattelen Solnan käräjäoikeuden tuomiota, jossa mies tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen väkivaltaisesta mellakoinnista. Asiakkaani on tuomittu 4,5 vuodeksi törkeästä sinisen valon sabotaasista. Siinä on valtavan iso ero, hän sanoo.

Oikeudenkäynti kesti kolme päivää Örebron käräjäoikeudessa ja syyttäjä nosti todisteina esiin pääasiassa valokuvia ja videoklippejä. 20–30-vuotiaat miehet ovat myöntäneet osan tapahtumien kulusta, mutta kaikki kiistävät syyllistyneensä törkeään sinisen valon sabotaasiin.

Syyttäjän vaatimus oli kaikille kahdeksasta kymmeneen vuotta vankeutta ja kolmen syytetyn karkotus. Näin ollen tuomio asettui jonkin verran alemmaksi: 4,5–5,5 vuotta vankeutta ja kahdelle karkotus.

Kaksi miehistä on tuomittu myös virkamiehiin kohdistuneesta väkivallasta, toteaa SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen