Ruotsi. Naamioituneet miehet hyökkäsivät 23.12. kello 9.20. tietokoneyrityksen kimppuun Täbyssä, roiskuttivat tulenarkaa nestettä henkilökunnan päälle ja uhkasivat sytyttää heidät tuleen, kertoo Aftonbladet.

Ryöstäjät veivät liikkeestä arvokkaita teknologiatuotteita ja pakenivat etsintäkuulutetulla Porschella rikospaikalta. Poliisi käynnisti isolla miehityksellä auton etsinnän hälytyksen saatuaan.

Poliisihelikopteri lensi sattumalta lähellä – ja kolme miestä pidätettiin lähes saman tien.

Pakomatka päättyi Arningeen, joka on osa Täbyn kuntaa. Luksusauto pysähtyi  teollisuusalueelle, rosvot hyppäsivät siitä ulos ja jatkoivat pakoaan jalan. Poliisihelikopterin lentäjä pystyi ohjaamaan poliisipartiot kolmen juoksevan miehen luo.

– He jäivät kiinni lennosta. Poliisiautot olivat lähellä, kertoo päivystävä esitutkintajohtaja Göran Ström Tukholman pohjoiselta poliisialueelta lehdelle.

Aftonbladetin tietojen mukaan kaksi miehistä on 35-vuotiaat ja 45-vuotiaat. Kolmas on 20-vuotias ja kuuluu pahamaineiseen rikollisverkostoon Luoteis-Tukholmassa.

Kaikki ovat jo ennestään poliisin tuttuja sekä vuosien varrella tuomittuja useista erilaisista rötöksistä, lähinnä niin sanotuista jengirikoksista.

Tällä kertaa heitä odottaa syyte törkeästä ryöstöstä, toteaa Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen