Helsinki. Oulunkylässä liikekeskus Ogelin ulkopuolella tapahtui sunnuntaina 5.11.2017 noin kello 18 aikaan ryöstö, jossa 41-vuotiaalta naiselta anastettiin väkivaltaa käyttämällä lompakko.

Nainen oli asioinut liikekeskuksessa ja oli palaamassa Oulunkyläntien puolelle pysäköityyn autoonsa. Oulunkyläntielle laskeutuvissa portaissa hän oli tavannut miehen, joka suusanallisesti vaati uhria antamaan rahansa. Tapahtuman yhteydessä mies oli lyönyt uhria kasvoihin ja lisäksi tönäissyt hänet vasten portaiden seinämää. Tilanteessa syntyneen jonkinlaisen kamppailun aikana mies sai haltuunsa uhrin lompakon, jossa oli vähäinen summa rahaa ja muuta vähäarvoista omaisuutta.Rikoksen uhri ei saanut tapahtuman yhteydessä vakavia vammoja. Koska omaisuuden anastamisen yhteydessä on käytetty väkivaltaa, tekoa tutkitaan esitutkinnan tässä vaiheessa ryöstönä.

Uhrin mukaan tekijä on suomea puhuva noin 30-vuotias mies. Miehen pituus on noin 170‒175 cm ja vartaloltaan normaali. Tapahtuma-aikaan miehellä oli silmälasit.

Esitutkinnassa on saatu selvitettyä, että tekijäksi epäilty mies oli noin 5 minuuttia aikaisemmin liikkunut liikekeskus Ogelin sisätiloissa. Poliisi julkaisee valvontakameran kuvaa tekijäksi epäillystä miehestä ja pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Tiedot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295475323.

Aiheeseen liittyen