Itä-Uudellamaalla on ollut viimeisen viikon aikana useita ryöstöjä ja niiden yrityksiä. Epäiltyjä on jäänyt kiinni usealla paikkakunnalla, tiedottaa poliisi.

Useamman henkilön joukkoa epäillään ryöstöstä sunnuntaina 14.11. ennen puolta yötä Vantaalla. Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä ryöstöstä epäiltynä.

Poliisi otti Vantaalla samana päivänä kiinni kaksi henkilöä myös toisesta ryöstöstä epäiltynä: 2000-luvulla syntyneitä kahta tyttöä epäillään ryöstöstä, kun he olivat uhanneet väkivalloin kahta poikaa ja anastaneet heidän lompakkonsa.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi poliisilla on tutkittavana Vantaalla myös tekomuodoltaan törkeä ryöstö, kun mies oli uhannut naista puukolla viime tiistaina puolenpäivän aikaan. Miehen epäillään toteuttaneen samantyyppisen törkeän ryöstön myös Kotkassa viime torstaina.

– Poliisi otti näistä törkeistä ryöstöistä epäillyn kiinni viime perjantaina. Tekojen kohteena olivat seuralaispalveluita tarjoavat tytöt, jotka epäilty oli löytänyt internetin kautta. Tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa. Poliisi pääsi epäillyn jäljille omilla tutkintatoimenpiteillään ja tekijä on saatu jo vangittua, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Vantaalta jäi kiinni myös viime keskiviikkona törkeästä ryöstöstä epäilty joukkio, kun kaksi naista oli puukolla uhaten ryöstänyt rahaa elintarvikeliikkeestä. Heidän epäillään liittyvän myös muutamaan aiempaan kaupparyöstöön Helsingin alueella ja heitä tullaan esittämään vangittavaksi.

Myös Järvenpäässä otettiin ryöstöstä epäilty kiinni maanantaina 15.11. hieman ennen kahdeksaa illalla. Miehen epäillään pahoinpidelleen toista miestä lyöden ja potkimalla ja anastaneen uhrilta ulkotakin.

Myös Hyvinkään keskustassa kirjattiin ryöstön yritys keskiviikkona 17.11. kun kaksi miestä yritti anastaa mieheltä rahaa. Mies puolustautui lyömällä takaisin ja tekijät pakenivat. Tämän tapauksen osalta epäiltyjä tekijöitä ei ole vielä toistaiseksi tavoitettu.

– Näitä ryöstörikoksia ei sinänsä vaikuttaisi yhdistävän mikään muu kuin se, että eri tekijät ovat yrittäneet ansaita rahaa väkivalloin uhkaamalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Poliisi on päässyt nopeasti epäiltyjen jäljille ja ottanut heidät kiinni. Monissa tapauksissa epäillyt ovat myös olleet melko nuoria, jotka eivät ymmärrä, että ryöstö on erittäin vakava rikos, josta voi seurata jopa vuosien vankeusrangaistus, painottaa rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Kuvituskuva, ei liity tapauksiin.

Aiheeseen liittyen