maanantai, 17 kesäkuun, 2024

Salon Tupurin päiväkotipalon palonsyyntutkinta valmistui

Salo. Lounais-Suomen poliisi on yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja muiden asiantuntijoiden kanssa saanut palonsyttymissyytä koskevan tutkinnan valmiiksi. Syttymissyyksi on selvinnyt sähkölaitevika.

Salossa Tupurin kaupunginosassa syttyi 17. huhtikuuta tulipalo, joka vaurioitti Tupurin päiväkodin käytännössä käyttökelvottamaksi.

Lounais-Suomen poliisi selvitti tulipalon syttymissyytä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Palojälkien ja näköhavaintojen perusteella tulipalo syttyi päiväkodin sisäänkäynnin lähettyviltä.

– Tutkinnassa saatiin selvitettyä, että tulipalon todennäköisin syttymissyy on tuulikaappikojeen magneettiventtiiliä ohjaava sähköasennuskaapeli. Kaapelia tutkittiin mikroskooppitutkimuksilla ja siinä havaittiin pieniä mekaanisia vaurioita, jotka viittaavat kotihiiren, metsähiiren tai jonkin muun pienjyrsijän aiheuttamiksi, sanoo asian tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Kyynäräinen.

Tulipalojen tutkinnassa poissuljetaan syttymissyitä

– Tulipalojen selvittäminen vaatii erityistä ammattitaitoa ja pitkää pinnaa, Kyynäräinen toteaa.

Poissulkumenetelmä on yleinen tutkintatapa tulipaloissa, jossa eri syttymissyitä suljetaan pois vaihtoehdoista yksi kerrallaan. Kyynäräisen mukaan tässä tapauksessa tulipalon syttymispaikka oli heti alusta alkaen melko selvä, mutta se mikä tulipalon aiheutti, ei alkuun ollut tiedossa.

– Tutkinta kuitenkin tuotti tulosta ja suurella todennäköisyydellä oikea syttymissyy on selvinnyt, vaikka täysin varman syttymissyyn selvittäminen on usein mahdotonta. Tässä tapauksessa palon aiheutti mitä todennäköisimmin sähkölaitevika, Kyynäräinen toteaa.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT