Salossa paikallisen baarin sisäpihalla tapahtui eilen 13.8. noin klo 22.50 aikaan ampumavälikohtaus. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus laukauksista baarin pihalla ja että tekijä on poistunut paikalta.

Baarin järjestyksenvalvoja kertoi poliisille, että kyseessä oli kahden romanipariskunnan välinen riitatilanne. Riita oli alkanut sisällä baarissa ja järjestyksenvalvoja oli poistanut toisen pariskunnan ulos rauhoittaakseen tilanteen. Toinen seurue oli sillä välin poistunut toisesta ulko-ovesta baarin sisäpihalle. Baarista poistettu romanimies pääsi kuitenkin tunkeutumaan takaisin sisälle baariin ja sitä kautta sisäpihalle toisen pariskunnan perään.

Pian tämän jälkeen järjestyksenvalvoja oli kuullut laukauksia. Poliisin tullessa paikalle selvisi, että romanimies oli ampunut toista romanimiestä, laukaukset olivat osuneet vatsaan ja käsivarteen. Tekijä oli ehtinyt poistua paikalta. Sairaalasta saatujen tietojen mukaan uhrin tila on tällä hetkellä hyvä.

Teosta epäillään 80-luvulla syntynyttä Salolaista romanimiestä. Hänet on otettu eilen kiinni ja tullaan esittämään vangittavaksi.

Teon tarkasta motiivista ym. ei esitutkinnan tässä vaiheessa ole tietoa. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Aiheeseen liittyen