Ruotsi. Tukholman alueen poliisi on viime aikoina käsitellyt suurta määrää ammuskeluja ja pommi -iskuja. Poliisin valtakunnallisen operatiivisen osaston (Noa) päällikkö Johan Olsson on siksi päättänyt vahvistuksista, kertoo Ruotsin yleisradio SVT Nyheter.

– Ammuskelujen ja räjähdysten viimeaikaisen kehityksen myötä näemme tarpeen lähettää lisävahvistuksia Tukholmaan, jotta estetään meneillään olevissa konflikteissa lisää murhia ja lisätään valvontaa useissa paikoissa, hän sanoo SVT:lle..Hän sanoo edelleen, että lisäpoliisit ovat paikalla ”muutaman lähipäivän sisällä”. Päätös on voimassa seuraavat kaksi viikkoa ja poliiseja tulee kaikilta Ruotsin poliisialueilta.

– Se on erittäin tervetullut lisäys. Teemme kaikkemme katkaistaksemme alueella nyt olevan vakavan väkivallan kierteen ja tarvitsemme lisäresursseja, sanoo Tukholman vt. aluepoliisipäällikkö Mattias Andersson.

Aluetta on jo aikaisemmin vahvistettu 190 poliisilla eri puolilta maata.

Viime viikkoina Tukholman ympäristössä on tapahtunut parisenkymmentä vakavaa väkivaltaisuutta, joiden yhteyksiä poliisi tutkii.

Useat rikoksista ovat seurausta kilpailevien jengien välisistä konflikteista, ja osalla voi tietojen mukaan olla yhteyksiä vuonna 2021 murhattuun räppäri Eináriin kohdistuneisiin rikoksiin.

Kiihtyneen väkivallan kierteen lähtölaukaus oli 27-vuotiaan miehen murha Rinkebyssä joulupäivänä.

Kuvituskuva/arkisto.

Aiheeseen liittyen