keskiviikko, 17 huhtikuun, 2024

Seksuaalilääketieteen asiantuntija: Yhä useammat tytöt joutuvat jengien raiskaamiksi

Ruotsi. Nuoret 15–25-vuotiaat tytöt houkutellaan romanttisiin suhteisiin tai kutsutaan juhliin, joissa heidät huumataan, joukkoraiskataan ja kuvataan kiristystarkoituksessa. Sitten heitä käytetään hyödykkeinä ja rikollisryhmien miehet pakottavat heidät prostituutioon, kirjoittaa SVT Nyheter 19.3. julkaisemassaan artikkelissa.

– Kyse on sekä tytöistä, jotka tulevat haavoittuvilta alueilta ja joilla on jo kokemusta väkivallasta ja hyväksikäytöstä, mutta myös tytöistä, jotka tulevat täysin eri alueilta, jotka eivät liity jengirikollisuuteen, kätilö, terapeutti ja tutkija Charlotta von Mentzer sanoo SVT:lle.

Hän työskentelee Göteborgissa Seksuaalilääketieteen keskuksessa, SMC-Pilenissä, ja on tavannut siellä noin viisikymmentä sairastunutta tyttöä.

Usein tytöt joutuvat kosketuksiin jengirikollisten kanssa sosiaalisessa mediassa tai juhlissa.

– Jotkut ovat rakastuneet ja poikaystävät ovat houkutelleet heidät jengiin, Charlotta von Mentzer kertoo.

Viimeisten kolmen vuoden aikana von Mentzer on nähnyt yhä useamman nuoren naisen joutuneen rikollisjoukkojen seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön kohteeksi. Tyttöjen tarinat ovat hiuksia nostattavia.

– Meillä on muun muassa tapaus, jossa nuori tyttö huijattiin ”poikaystävän” kotiin. Siellä useita rikollisjoukkoon kuuluneita miehiä oli odottamassa ja raiskasi tytön. Se oli hänen ”poikaystävänsä” tapa maksaa miehille velkojaan, Charlotta von Mentzer sanoo.

Usein tyttöjä on houkuteltu juhliin, joissa on paljon alkoholia ja huumeita. Naiset on raiskattu ja pahoinpitely on kuvattu.

– Sitten videoita käytetään kiristyskeinona heidän pitämisekseen seksuaalisessa hyväksikäytössä ja prostituutiossa, Charlotta von Mentzer sanoo.

– Meillä on myös nuoren naisen tapaus, jota kaksi rikollisjoukkoa on käyttänyt seksuaalisesti hyväksi useiden vuosien ajan. He ovat myyneet häntä vangeille, jotka ovat harrastaneet seksiä naisen kanssa vankiloiden vierailuhuoneissa, Charlotta von Mentzer kertoo SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT