Ruotsi. Solnan käräjäoikeus katsoi muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, että syyttäjän kuvaus tapahtumasta on todistettu oikeaksi, kertoo Aftonbladet.

18-vuotias syytetty tuomittiin viideksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankilaan törkeästä raiskauksesta, sieppauksesta, pahoinpitelystä, ryöstöistä, huumerikoksista, laittomasta ajamisesta, pikkuvarkauksista ja pienistä huumausainerikoksista. Rangaistusta ​​on lyhennetty hänen nuoren ikänsä vuoksi.

Vanhempi, 21-vuotias mies tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen raiskauksesta, sieppauksesta, pahoinpitelystä, ryöstöistä ja huumausainerikoksista.

Miesten on myös maksettava vahingonkorvauksia nuorille. 18-vuotiaan miehen on maksettava vahingonkorvausta myös useille muille kantajille.

Tuomioistuimen puheenjohtaja, lakiasiainjohtaja Lena Hjelmtorp, kutsuu haavoittuvassa asemassa olleiden poikien tarinoita vahvoiksi, erittäin uskottaviksi ja luotettaviksi ja uskoo, että syyttäjän havainnot ja tekniset todisteet tukivat tarinoita voimakkaasti.

Hautausmaalla vietetyn yön lisäksi miehiä syytettiin myös toisesta tapahtumasta. Heinäkuussa he olivat hyökänneet kahden teini-ikäisen pojan kimppuun Solnassa. Kyseisessä tapauksessa poikiin kohdistui aseuhkauksia, iskuja ja potkuja. 18-vuotias tuomittiin ryöstöstä, mutta ei 21-vuotiasta, toteaa Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen