torstai, 25 heinäkuun, 2024

Suomeen tuotiin luvatta Subutex-tabletteja noin kahden miljoonan euron edestä

Tulli tutkii rikoskokonaisuutta, jossa rikollisorganisaatio järjesteli huumelääke Subutexiä Ranskasta Suomeen. Huumelääkkeet tuotiin Suomeen normaalin matkustajaliikenteen mukana. Epäiltynä on viisi henkilöä, kertoo tulli.

Tulli on esitutkinnan aikana takavarikoinut yhteensä 19 929 Subutex-tablettia. Lentäen matkustaneet kuriirit toivat luvatta huume-erät Ranskasta Belgian kautta Suomeen. Huumausaineet oli kätketty kuriirien mukana olleisiin matkatavaroihin. Tutkinnassa selvitetään myös muita saman organisaation laittomasti maahantuomia huumausaine-eriä.

– Epäilemme organisaation tuoneen luvatta vuoden alusta lähtien yhteensä kuudella eri kerralla vähintään 60 000 Subutex-tablettia Ranskasta Suomeen. Laittomasti maahantuotujen huumausaineiden katukauppa-arvo on noin 1,8 miljoonaa euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Janne Kallio.

Huumeiksi luokiteltavien lääkkeiden eli huumelääkkeiden takavarikoinnit ovat kasvaneet huomattavasti alkuvuoden aikana. Tullin haaviin on jäänyt kuluvan vuoden aikana jo yli puoli miljoonaa lääketablettia, mikä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Kuriirit palanneet matkustajaliikenteeseen

– Vaikuttaa siltä, että rikollisorganisaatiot ovat ainakin osittain palanneet käyttämään hyväkseen Covid-pandemian jälkeen normaaliksi palannutta matkustajaliikennettä, sanoo Kallio.

Esitutkinnassa on epäiltyinä viisi henkilöä, joista yksi on suomalainen ja muut ulkomaan kansalaisia. Esitutkinta siirtyy valmistuttuaan syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT