perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Susi lähti seuraamaan koiraa ulkoiluttanutta ihmistä Muhoksella – lopettamispäätös annettu

Muhos. Keskiviikkona 10.7.24 noin kello 08 koiraa ulkoiluttanut henkilö kohtasi suden Muhoksen itäpuolella olevalla tiellä. Ulkoilija koirineen oli perääntynyt tilanteesta, mutta susi oli lähtenyt seuraamaan heitä. Ihmisen ja koiran perääntyessä läheisen talon pihapiirin, oli susi jäänyt oleskelemaan lähistölle, kertoo poliisi.

Sutta oli yritetty karkottaa ääntä pitämällä, mutta susi vaikutti ihmistä pelkäämättömältä. Suurpetojen lajityypilliseen käyttäytymiseen liittyy ihmisen karttaminen. Suden käytöstä voidaan pitää poikkeuksellisena ja ihmiselle vakavaa vaaraa aiheuttavana.

Oulun poliisi on tehnyt päätöksen suden lopettamisesta. Poliisi on pyytänyt virka-apua Muhoksen riistanhoitopiirin SRVA -toimijoilta suden jäljittämiseen ja lopettamiseen. Lopettamispäätöstä ei panna toimeen, jos suden voidaan todeta poistuneen riittävän kauas asutulta alueelta.

1 KOMMENTTI

  1. Käyttäytykö muuten uhkaavasti?Onko mikään ihme,etteivät enää pelkää ihmistä,kun ihmisiä on joka paikassa,ei niillä oo enää missään omaa tilaa.Ja heti pitää lopettaa.Tuolla syyllä suomessa ei kohta enää oo yhtään sutta,mut se kai teillä verenhimoisilla pedoilla(ihmisillä) on tarkoituskin.🤬

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT