Pieksämäki. Poliisi on määrännyt karkotettavaksi Pieksämäellä Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla liikkuneet sudet. Karkotuksen suorittaa riistanhoitoyhdistyksen suurriistan virka-apuhenkilöstö.

Susista on useita näkö- ja jälkihavaintoja sekä ilmoituksia poliisille. Sudet ovat tappaneet 15.9.2020 alueella metsästyskoiran ja 15.10. useita kanoja. Jälkimmäisessä tapauksessa kanojen omistaja on oman ilmoituksensa mukaan karkottanut susia ampumalla ilmaan, mutta sudet ovat jääneet asutuksen lähelle, kertoo poliisi.

Susien käyttäytymisen ja vahinkojen perusteella kyse on Suomen susikannan hoitosuunnitelman mukaisesti mahdollista vaaraa aiheuttavista eläimistä. Ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa tai vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Alueella on runsaasti vakinaista asutusta ja liikennettä ja poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille sekä heikentää alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta. Karkottamisella saadaan myös lisätietoa susien käyttäytymisestä ja perusteita viranomaisten jatkotoimenpiteille.

Aiheeseen liittyen