lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Suuri muutos Tanskassa: Hasiksen myyjät halutaan pois Pusher Streetiltä

Tanska. Christiania tunnetaan muun muassa vaihtoehtoisesta asumisesta, katutaiteesta ja hasiskaupasta. Alue on yksi Tanskan suurimmista matkailukohteista.

Christianian sisällä on katu nimeltä Pusher Street. Katu on kiistanalainen ja siitä on keskusteltu useiden vuosien ajan, koska Pusher Streetillä myydään avoimesti hasista.

Viime elokuussa 30-vuotias rokkarijengiympäristöön liittyvä mies ammuttiin Pusher Streetillä. Murha oli viimeisin usean murhan sarjassa. Nyt Christianian asukkaat haluavat poliitikoilta apua Pusher Streetin sulkemiseen huumejengeiltä lopullisesti, kirjoittaa DR Nyheder.

Christianian, Kööpenhaminan kunnan, Kööpenhaminan poliisin, oikeusministeriön, vanhusministeriön ja Fristaden-säätiön edustajilla on nyt kattava suunnitelma alueen asteittaisesta muuttamisesta.

Kööpenhaminan pormestari Sophie Hæstorp Andersenin (S) mukaan suunnitelma tarkoittaa Pusher Streetin tosiasiallista sulkemista pitkällä aikavälillä.

– Aiomme sulkea Pusher Streetin. Se tapahtuu tulevina kuukausina. Emme voi tehdä sitä yksin, mutta voimme tehdä sen yhdessä, hän sanoo.

Suunnitelmiin kuuluu, että asteittainen kehitys kohti Pusher Streetin sulkemista on tapahduttava muun muassa siten, että poliisi jatkaa useita väliaikaisia sulkemisia, kuten on tehty marraskuusta lähtien.

Samalla kunnostukset ja muutostyöt muuttavat katukuvaa jo vuoden 2024 alussa, kun rakennustelineet ja erilaiset rakennuskoneet muuttavat sisään.

Suunnitelma on siksi nähtävä myös pitkän aikavälin hankkeena. Esimerkiksi uusien asuntojen rakentaminen on useita vuosia kestävä projekti.

– Ei tule isoa pamausta, jossa aiomme sulkea Pusher Streetin kerralla lopullisesti. Olemme nähneet viimeisten 40 vuoden aikana, että se on suurelta osin mahdotonta, sanoo Sophie Hæstorp Andersen DR:lle

Yksi argumentti Pusher Streetin sulkemista vastaan on ollut pelko, että hasiskauppa siirtyy muualle kaupunkiin.

Kööpenhaminan kunta yhteistyössä poliisin kanssa seuraa tätä nyt tarkasti, lordipormestari Sophie Hæstorp Andersen sanoo.

– Pusher Streetillä tehdään nykyään avointa, näkyvää hash-kauppaa. Koko Kööpenhaminan pormestarina seuraan yhdessä poliisin kanssa erittäin tarkasti, ettei hash-kauppa vain avoimesti siirry muihin kaupunginosiin tai lähiöihin, hän sanoo DR:lle.

Poliisi hajottaa Christianiassa hasiskauppiaiden kojuja. Kuva DR Nyheder

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT