perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Syytteet nostettu Espoon Karakallion ampumistapauksesta

Espoon Karakalliossa sijaitsevan taloyhtiön pysäköintihallissa ammuttiin maaliskuussa kahta henkilöä. Uhrit eivät menehtyneet. Tapahtumien mahdollinen syy ei selvinnyt esitutkinnassa. Syyttäjä on nostanut ampumistapauksesta syytteet neljästä tapon yrityksestä kahta henkilöä vastaan. Rikoksesta epäillyt ovat 20–21 -vuotiaita, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Toinen epäilty on myöntänyt osan tapahtumista ja toinen kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen 26.10.2023. Haastehakemuksesta tulee julkinen, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin päätä. Asiaa käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 9.11., 13.11. ja 22.11.

Myös kolmatta henkilöä epäiltiin ensisijaisesti neljästä tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti neljästä yllytyksestä tapon yritykseen. Hänen osaltaan asiassa on tehty syyttämättäjättämispäätös ei todennäköisiä syitä -perusteella. Syyttämättäjättämispäätös on julkinen (päätösnro 23/9343), ja sen voi tilata Etelä-Suomen syyttäjäalueelta (etela-suomi.syyttaja@oikeus.fi, p. 029 562 2106).

Syytteistä ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa, koska haastehakemus ja esitutkintamateriaali eivät ole vielä julkisia, toteaa Syyttäjälaitos.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT