sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Syytteitä nostettu laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa Keski-Suomessa

Jyväskylä. Syyttäjät ovat nostaneet syytteitä laajassa Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkimassa seksuaalirikoskokonaisuudessa, jossa asianomistajina on 89 lasta, kertoo Syyttäjälaitos.

Rikosnimikkeet ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Syytteet on nostettu yhtä mieshenkilöä vastaan. Epäilty on vangittuna.

Rikosten epäillään tapahtuneen sosiaalisessa mediassa, jossa miehen epäillään ottaneen yhteyttä lapsiin. Asianomistajat ovat 5–13-vuotiaita lapsia, suurin osa 8–11-vuotiaita. Tekojen epäillään tapahtuneen syksyn 2019 ja 19.4.2021 välisenä aikana.

Asiassa on 27.1.–1.2.2022 toimitettu Keski-Suomen käräjäoikeuteen 90 haastehakemusta. Pääkäsittely alkaa 22.2.2022 ja sille on varattu 32 istuntopäivää.

Syyteharkinnan asiassa ovat tehneet erikoissyyttäjä Leena Hakavuori, aluesyyttäjä Janna-Maria Meriläinen ja aluesyyttäjä Karoliina Kontturi, kerrotaan Syyttäjälaitoksen tiedotteessa.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT