Orimattila. Poliisin partio havaitsi lauantaiyönä hieman ennen kello kolmea Käkeläntiellä henkilöauton, jonka se päätti pysäyttää tarkistusta varten. Poliisipartio kääntyi auton perään, jolloin se lisäsi vauhtia. Auto kääntyi Viljamaantielle ja siitä Artjärventielle Villikkalan suuntaan lisäten huomattavasti nopeuttaan eikä sen kuljettaja noudattanut annettua pysäytysmerkkiä.

Auto jatkoi Villikkalan suuntaan huomattavalla ylinopeudella 50 – 80 km/h nopeusrajoitusalueilla käyttäen 100 – 150 km/h nopeutta. Pakeneva auto kävi useasti vastaantulevien ajokaistalla ajaen huomattavaa ylinopeutta.

Takaa-ajo jatkui aina Orimattilantien ja Ratulantien risteykseen saakka, jossa pakeneva auto ajoi kärkikolmiolla varustetun risteyksen suoraksi törmäten omakotitalon seinään kovalla nopeudella.

Partio otti kiinni keulastaan pahoin vaurioituneen auton kuljettajan paikalta 25-vuotiaan miehen. Mies oli sekavan oloinen ja hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,37 promillea, mutta kieltäytyi huumepikatestistä.

Mies on ajokiellossa ja hän on syyllistynyt kerran kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä. Hän kertoi karkuun ajamisensa syyksi sen, että hän on ajokiellossa. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa nyrkkirauta.

Mies loukkasi itseään törmäyksessä sen verran, että ensihoidon yksikkö kuljetti hänet sairaalaan hoidettavaksi. Auton kyydissä oli myös toinen mies, joka valitteli rintaansa, mutta hänellä ei ollut sairaalahoidon tarvetta.

Autoa kuljettanutta miestä epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Aiheeseen liittyen