lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Taksiliikenteen valvontaisku Oulussa paljasti useita puutteita – 16 liikennevirhemaksua kirjoitettiin

Oulun poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskua havaittiin useita puutteita, tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Perjantaina 29.9.2023 Oulussa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 74 taksia, joista yhteensä 19 oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 16 liikennevirhemaksua ja yhden kirjallisen huomautuksen. Yleisin liikennevirhemaksun syy oli luvanhaltijan nimen ja yhteystiedon nähtävillä pitämisen laiminlyöminen. Liikennevirhemaksu määrättiin myös niille kahdelle, joista puuttui liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta.

Valvontaan osallistui Oulun poliisilaitoksen liikennevalvontayksikkö, Traficom ja Verohallinto.

Taksiliikenteen valvonnan päävastuu poliisilla

Taksiliikenteen toimijoita ja liikenteen harjoittamista valvovat poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto, Verohallinto sekä aluehallintovirastot. Yhteisvalvonta on tehokas tapa valvoa taksiliikennettä. Yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana oleva viranomainen tarkastaa samanaikaisesti omaan toimivaltaansa kuuluvia asioita.

Poliisin ja ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta asiat olivat pääosin kunnossa. Vuosi sitten suoritettuun valvontaiskuun verrattuna varsinkin taksien hintatietojen esittäminen oli kehittynyt myönteiseen suuntaan.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT