lauantai, 9 joulukuun, 2023

Taksiliikenteen valvontaisku Vantaalla osoitti useita puutteita

Itä-Uudenmaan poliisin, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Verohallinnon, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Rajavartiolaitoksen yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita.

Keskiviikkona 13.9.2023 Helsinki-Vantaan lentoasemalla toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 42 taksia, joista 24:ssä oli huomautettavaa. Seuraamuksia määrättiin poliisin toimesta 22. Sakkoja kirjoitettiin 13, joista kaikki ajopäiväkirjan puuttumisesta. Liikennevirhemaksuja kirjoitettiin yhdeksän pääasiassa luvanhaltijan ja kuljettajan tietojen puuttumisesta.

Poliisilla on päävastuu taksiliikenteen valvonnasta

Monen viranomaisen yhteisvalvonta on tehokas tapa valvoa taksiliikennettä. Yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana oleva viranomainen tarkastaa samanaikaisesti omaan toimivaltaansa kuuluvia asioita.

Vaikka tarkastetuissa takseissa olivat asiat enimmäkseen kunnossa, valitettavan harva taksi selvisi täysin ilman huomautuksia.

– Yleisin puute oli kuljettajalta puuttunut ajopäiväkirja. Liikennevirhemaksuja annoimme lähinnä siitä, että kuljettajan tai liikenneluvan haltijan nimi ei ollut nähtävillä matkustamossa, kertoo komisario Katri Lehti valvonnan tuloksista.

– Positiivisena huomiona voidaan liikenneturvallisuuden näkökulmasta todeta, että ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista ja taksinkuljettajien ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta. Pieniä puutteita havaittiin silti liikaa. Kyse on kuitenkin luvanvaraisesta ammattiliikenteestä, joten asioiden pitäisi olla paremmin hoidossa, Lehti toteaa.
Yhteistoiminta eri viranomaisten kanssa toimi hyvin valvonnalla.

Kuvituskuva.

Lue koko raportti täältä: https://poliisi.fi/-/taksiliikenteen-valvontaisku-vantaalla-osoitti-useita-puutteita

 

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT