Joensuu. Poliisi sai tiistaina 12.5.2020 klo 19.03 hätäkeskuksen kautta hälytyksen, jonka mukaan Joensuussa Noljakassa taksinkuljettaja on joutunut ryöstön kohteeksi. Ryöstäjänä on ollut nuori mieshenkilö, joka on pahoinpidellyt tilanteessa taksinkuljettajaa.

Poliisipartion suorittamassa alustavassa puhuttelussa selvisi, että taksinkuljettaja oli ottanut epäillyn kyytiin Joensuun keskustasta. Mies oli vaatinut kyytiä Noljakan kaupunginosaan ja jo matkan aikana uhkaillut taksinkuljettajaa. Lisäksi epäilty oli ajon aikana väännellyt taksiauton rattia ja painanut auton kaasupoljinta kädellään.Taksinkuljettaja oli pysähtynyt epäillyn käskystä Erkinpellontien ja Väinöläntien risteykseen. Epäilty oli taksin pysähdyttyä anastanut taksiauton avaimet itselleen ja pahoinpidellyt taksinkuljettajaa nyrkein lyömällä. Tämän jälkeen mies oli poistunut taksista maksamatta ja juossut Erkinpellontie 13 talon taakse.

Poliisi suoritti alueella lähietsintää tekijän löytämiseksi. Silminnäkijän havaintojen perusteella tuntomerkkeihin sopiva mieshenkilö oli mennyt erääseen yksityisasuntoon. Poliisi otti yksityisasunnosta kiinni noin 25 -vuotiaan joensuulaismiehen epäiltynä ryöstöön. Hän on tällä hetkellä pidätettynä. Miestä epäillään ryöstön lisäksi rattijuopumuksesta, koska hän on tarttunut taksiauton hallintalaitteisiin ja hänen epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Poliisi jatkaa ryöstö-rikoksen esitutkintaa. Havainnot tapahtuneesta voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Aiheeseen liittyen