Kajaani. Kainuun käräjäoikeus vangitsi ke 18.11. kajaanilaisen kolmikymppisen naisen epäiltynä tapon yrityksestä Kajaanissa 15.11.

Nainen meni 15.11. aamuyöllä etsimään miesystäväänsä tuttavansa asunnosta. Asunnon ovella syntyi riitaa asukkaiden ja naisen välillä. Nainen ei suostunut poistumaan kehotuksista huolimatta vaan pyrki useaan otteeseen puoliväkisin asuntoon vastoin asunnon haltijoiden tahtoa.

Ensimmäisen yrityksensä aikana nainen pisti jollakin terävällä esineellä naishenkilöä aiheuttaen pistohaavan käsivarteen.

Lopulta tilanne kärjistyi siihen, että nainen haki läheisestä asunnostaan veitsen ja löi mieshenkilöä rintaan tämän poistaessa naista asuntonsa oven edestä. Mies onnistui väistämään lyöntiä sen verran, että veitsi ei uponnut rintaonteloon saakka, vaikka aiheuttikin isohkon haavan miehen rintaan. Hän on jo kotiutunut sairaalasta.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelyn ja törkeänä kotirauhan rikkomisena. Nainen on ollut epäiltynä vajaasta paristakymmenestä eri rikoksesta viimeisen puolen vuoden aikana. Käräjäoikeus katsoi poliisin tavoin olevan vaara, että nainen jatkaa rikollista toimintaansa.

Syyte asiassa on nostettava 15.1.2021 mennessä.

Aiheeseen liittyen