Pello. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 6.11.2020 hieman puolen yön jälkeen tapahtuneesta ampumisesta Pellossa Rantatiellä, kertoo poliisi.

Ilmoituksen mukaan yhtä miestä oli ammuttu. Asunnolla oli tapahtuma-aikaan kolme miestä, jotka olivat nauttineet runsaasti alkoholia. Yksi miehistä oli ollut yläkerran asunnossa, kun alakerrassa kahden muun miehen välillä oli tullut riitaa. Jossain vaiheessa toinen miehistä oli ampunut toista miestä vatsaan.

Sekä ammuttu, että ampuja olivat poistuneet asunnosta. Ampuja palasi takaisin asunnolle, mistä hänet ja kolmas paikalla olleista miehistä otettiin kiinni. Ammutuksi tullut mies otettiin poliisin haltuun ja siitä ensihoidon hoteisiin läheiseltä pellolta. Mies toimitettiin ensihoidon toimesta Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisi kertoo kuulleensa kaikkia paikalla olleita. Rikoksen uhrin tila on vakaa, eikä välitöntä hengenvaaraa enää ole. Rikoksesta epäilty on poliisin hallussa ja kolmas asunnolla olleista miehistä on päästetty putkasta pois. Poliisi jatkaa asian selvittämistä tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Aiheeseen liittyen