Ruotsi. Keskellä yötä useita tuntemattomia ihmisiä nähtiin liikkuvan Eskilstunassa sijaitsevan talon seinänviertä pitkin. Pian sen jälkeen kuultiin noin kymmenen laukausta. Murretun asunnon oven takaa löydettiin kuollut mies, kertoo SVT Nyheter.

Skiftingen alueen asukkaat ilmoittivat asiasta  poliisille 29.6. kello 02.40 aamulla, kun he olivat heränneet laukauksiin.

Kun poliisi tuli kerrostalon portaikkoon, he löysivät rikki murretun asunnon oven ja asunnosta kuolleen miehen. Poliisi epäilee, että tekijät tunkeutuivat asuntoon ja avasivat miestä kohti tulen, Aftonbladetille ilmoitettujen tietojen mukaan uhri surmattiin usealla laukauksella.

Murhan uhri on 36-vuotias mies, joka on aiemmin tuomittu useista rikoksista. Vuonna 2014 suoritetussa tutkimuksessa paljastetui, että mies oli yhteydessä rikollisverkostoon.

Poliisin mukaan murhan motiivi on edelleen epäselvä. Lähteet kertovat Aftonbladetille, että poliisi pelkää nyt koston kierrettä tämän tapauksen jälkeen.

Tukholma. Myös Tukholman eteläpuolella sijaitsevassa Haningessa ammuttiin miestä maanantaina illalla.

Ammuskelu tapahtui klo 23.30 kaupungin  keskustassa. Ammuttu henkilö vietiin sairaalaan vakavia  vammoja saaneena, mutta hänen tilansa ei ole hengenvaarallinen, kertoo Aftonbladet.

– Hän oli tajuissaan ja pysty puhumaan, kun ambulanssi saapui, sanoo Tukholman poliisin Ola Österling Aftonbladetille.

Murhayrityksestä aloitettiin alustava tutkinta. Myöhemmin illalla poliisi ilmoitti, että kaksi miestä on pidätetty eri aikoina ja eri paikoissa.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen