torstai, 25 heinäkuun, 2024

Teini-ikäinen nuori menehtyi Etelä-Tukholmassa tapahtuneessa ammuskelussa

Ruotsi. Teini-ikäinen nuori mies vietiin yöllä sairaalaan vakavasti loukkaantuneena Bagarmossenissa Etelä-Tukholmassa tapahtuneen ammuskelun jälkeen. Varhain tänä aamuna poliisi ilmoitti, että hän kuoli vammoihinsa, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai tiistaina 9.7. kello 23.23 hälytyksen epäilyttävästä ammuskelusta alueella Etelä-Tukholmassa.

– Saimme tiedon, että useita laukauksia ammuttiin. Kun saavuimme kohteeseen neljä minuuttia myöhemmin, löysimme ulkoa vakavasti loukkaantuneen nuoren miehen, kertoo Tukholman poliisialueen lehdistötiedottaja Daniel Wikdahl SVT:lle.

Poliisin saapuessa paikalle, yleisö oli alkanut antaa uhrille ensiapua. Pian tämän jälkeen ensihoitajat ottivat hänet haltuunsa ja veivät sairaalaan.

Poliisi ilmoitti kello 04.42, että 15-18-vuotias henkilö kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Tapahtuma-alue on ollut yöllä eristettynä ja poliisi on toiminut kohteessa isoilla resursseilla. Tutkinnassa on käytetty myös koirapartioita ja helikopteria.

Tapaus luokitellaan murhaksi. Toistaiseksi on epäselvää, onko ammutulla teinillä yhteyksiä jengeihin.

– En osaa vastata siihen vielä tällä hetkellä. Tämä on asia, jota meidän on tutkittava, Daniel Wikdahl sanoo Aftonbladetille.

***

Kaksi tuntia ensimmäisen ammuskelun jälkeen, klo 01.18, poliisi hälytettiin Tukholman pohjoispuolella sijaitsevaan Åkersbergaan, jossa myös ammuskeltiin.

– Siellä oli  mies, jolla on ampumahaava. Hänet on viety sairaalaan ambulanssihelikopterilla. Ampuminen tapahtui todennäköisesti sisätiloissa, Daniel Wikdahl sanoo Aftonbladetille.

Haavoittunut mies on 35-vuotias. Hän oli tajuissaan sairaalaan vietäessä. Poliisi ei halunnut kommentoida tarkemmin miehen tilaa.

– Olemme päässeet puhumaan miehen kanssa, Daniel Wikdahl sanoo.

Keskiviikkoaamuna poliisi saattoi kuitenkin vahvistaa, ettei miehellä ole tällä hetkellä hengenvaarallisia vammoja.

Poliisioperaation yhteydessä otettiin kiinni mies, jota epäillään nyt murhan yrityksestä ja törkeistä aserikoksista.

***

Viime sunnuntai-iltana Bagarmossenissa tapahtui myös ammuskelu. Kukaan ei silloin loukkaantunut, mutta poliisin mukaan useita ihmisiä nähtiin juoksevan paikalta.

–  Sen tapauksen tutkinta on vielä alussa. Mutta tietysti on erittäin mielenkiintoista, onko näillä tapauksilla yhteyksiä toisiinsa, Daniel Wikdahl sanoo Aftonbladetille.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT