Ruotsi. Poliisi ilmoitti iltapäivällä 25. helmikuuta, että Länsi-tukholmassa Bromstenissa oli käynnissä operaatio sen jälkeen, kun poliisi ampui varoituslaukauksen.

Poliisin mukaan syynä oli, että häntä itseään uhattiin aseella. Tapaus on nyt tulossa oikeuskäsittelyyn, kertoo jutussaan Aftonbladet, joka on selvittänyt jutun taustoja.

Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan Tukholman poliisin ryhmällä oli meneillään alueella prostituutio-operaatio, jonka tarkoituksena oli muun muassa estää seksin ostaminen. Siviilivaatteisiin pukeutunut poliisi oli järjestänyt tapaamisia rikoksentorjuntatyössä mukana olevien ihmisten kanssa.

Kun he odottivat asuinalueella kohdehenkilöitä, kaksi teini-ikäistä ilmestyi siviilipoliisin eteen. Yhtäkkiä toisen heistä väitetään osoittaneen poliisia pistoolimaisella esineellä ja yrittäneen ryöstää häntä.

Poliisi veti puolestaan esiin palveluaseensa ja ampui varoituslaukauksen.

Aftonbladetin mukaan kaksi ”keikalta” pidätettyä teini-ikäistä oli aikaisemmin selvinnyt kolttosistaan alaikäisinä, mutta tällä kertaa ikää oli jo ehtinyt kertyä tarpeeksi oikeuskäsittelyyn.

– On totta, että kaksi ihmistä pidätettiin ja vangittiin. Heidät vapautettiin iltapäivällä 26. helmikuuta sen jälkeen, kun olemme suorittaneet useita tutkintatoimenpiteitä, kertoo kamarisyyttäjä Marina Ivic lehdelle.

Heitä epäillään ryöstöyrityksestä ja vakavasta uhasta virkamiehelle, syyttäjä vahvistaa. Hän ei halua muuten kommentoida Aftonbladetin tietoja.

– Meillä on melko hyvä kuva tapahtuneesta, mutta jäljellä on vielä joitain tutkintatoimia, minkä vuoksi en halua tällä hetkellä sanoa asiasta enempää, Marina Ivic sanoo.

Toisen epäillyn asianajaja Jens Högström sanoo, että hänen asiakkaansa kiistää rikoksen. Hän ei myöskään halua kommentoida Aftonbladetin saamia tietoja tai sitä, tiesikö hänen asiakkaansa, että kantaja oli poliisi.

Rutiinitoimenpiteenä tutkitaan myös poliisin toimet kyseisessä tilanteessa.

Kuva ryöstöpaikalta: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen