torstai, 30 toukokuun, 2024

Teinipoika ammuttiin kuoliaaksi Norrköpingissä – kaupungissa toinenkin vaaratilanne

Ruotsi. Teinipoika ammuttiin kuoliaaksi sunnuntai-iltana Navestadin kaupunginosassa Norrköpingissä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai hälytyksen laukauksista sunnuntai-iltana 14.4. kello 20.00. Paikalle lähti useita partioita.

SVT Nyheterin tietojen mukaan kuolleen henkilön on kerrottu olleen 16-vuotias poika.

– Olemme paikanpäällä ja työskentelemme todistajien haastattelujen ja jäljittämisen parissa, sanoi komentaja Linus Maxe SVT:lle pian ampumisen jälkeen.

Yön aikana poliisi jatkoi esitutkintatoimia, mutta ketään ei ole pidätetty. Poliisi on tehnyt kuulusteluja, tarkastanut alueella valvontakamerat ja haravoinut seutua koiran kanssa.

– Työtä on jatkettu pääasiassa tutkinnan, mutta myös teknisen tutkinnan kautta tapahtuvan jäljityksen osalta. Työskentelemme tiiviisti ja toivomme, että voimme tehdä pian  läpimurron, päivystäjä Jonas Schånberg sanoo Aftonbladetille.

Tapaus luokitellaan murhaksi ja törkeäksi aserikokseksi.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Norrköpingistä löydettiin sunnuntaiaamuna räjähtämätön palopommi

Varhain sunnuntaiaamuna 14.4. löydettiin Norrköpingistä vaarallinen esine. Iso alue keskustassa eristettiin. Kansallinen pommiryhmä arvioi, että kyseessä oli palopommi, joka ei ollut lauennut suunnitellulla tavalla.

– Vähän ennen neljää saimme hälytyksen, että joku oli nähnyt kadulla epäilyttävän esineen, kertoo poliisin tiedottaja Mats Pettersson lehdille.

Kansallinen pommiryhmä oli aamulla löytöä tutkimassa. Kello 13.30 poliisi ilmoitti, että esine oli vaarallinen ja jonkinlainen palopommi.

– Säiliö sisälsi palavaa nestettä ja jonkinlaisen sytyttimen, joka oli kytketty ulkopuolella olevaan akkuun. On pelkkää onnea, että sytytyspanos ei räjähtänyt ja aiheuttanut suurta vahinkoa, Mats Pettersson sanoo Aftonbladetille.

Sunnuntaiaamuna Kello 08.30 aloitettiin asukkaiden evakuointi useissa osoitteissa eristetyn alueen sisällä.

Jotkut ihmiset jouduttiin myös majoittamaan. Evakuointipisteeseen kerääntyi noin 40 ihmistä. Poliisi tiedottaa, että klo 14.45 asukkaiden evakuointi purettiin.

Tapahtuma luokitellaan törkeän yleisölle vaarallisen tuhotyön yritykseksi. Epäiltyä ei tällä hetkellä ole, toteaa SVT.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT