Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään 31.3.2018 kello 12.00 alkaneessa istunnossa määrännyt Tamperelaisen vuonna 1994 syntyneen miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhaan, joka tapahtui joulukuussa 2014 Tesomalla.

Mies on asunut tekoaikaan Tesomalla. Hän on pitkän harkinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että hän haluaa selvittää asian ja kantaa siitä vastuunsa.

Mies otti itse yhteyttä hätäkeskukseen torstaina aamulla. Sieltä saamansa ohjeen mukaisesti hän meni Tampereen keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa.

Hänet tuotiin poliisiasemalle ja kuulustelut aloitettiin heti aamulla. Päivän aikana miehestä otettu DNA-näyte toimitettiin pikaisesti KRP:n rikoslaboratorioon vertailua varten. Tutkimus valmistui muutamassa tunnissa ja sen tuloksena kirjatusta osalausunnosta ilmenee, että miehen DNA-näyte vastaa tekovälineestä taltioitua DNA-näytettä. Tekovälineestä on jo aiemmin saatu uhrin DNA-näyte.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluin ja rikoslaboratoriossa jatketaan DNA- näytteiden vertailua muihin aikoinaan tallennettuihin näytteisiin.

Aiheeseen liittyen