perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Tieliikennelain uudistukset toivat mukanaan muutoksia – päästömanipuloinnista tuli kallista

Tieliikennelaki. Maanantaina 1.6. voimaan tulleet tieliikennelain uudistukset toivat mukanaan monia muutoksia tielläliikkujille, muistuttaa poliisi.

Tienvarsilta löytyy uusia liikennemerkkejä sekä pysäköintiin ja ajoneuvojen nopeuksiin tuli muutoksia.  Raskaan liikenteen osalta myös liikennevalvonnassa todetuista päästömanipulaatioista voidaan määrätä liikennevirhemaksu.

– Liikennevirhemaksu voidaan määrätä ajoneuvon omistajalle tai haltijalle, eli luonnolliselle henkilölle tai oikeushenkilölle riippuen siitä, kuka tekohetkellä on ollut päästömanipuloidun ajoneuvon omistaja tai pysyvä haltija, kertoo ylikonstaapeli Jukka Kallio Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennesektorilta.

Uuden lainsäädännön seurauksena sanktiot päästömanipulaatioissa ovat merkittävästi nousseet. Parin viime päivän sisään Itä-Uudellamaalla on tavattu liikenteestä kaksi päästömanipuloitua kuorma-autoa. Molemmissa oikeushenkilöille, eli yrityksille, on määrätty 30 000 euron suuruiset liikennevirhemaksut. Poliisi kehottaakin nyt kuljetusyrittäjiä laittamaan kalustonsa kuntoon etupeltoon.

– Tällä viikolla valvomme raskasta liikennettä yhteistyössä katsastusmiesten kanssa. Nähtäväksi jää, mitä viikko tuo näiltä osin tullessaan, Kallio sanoo.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT