Länsi-Uudellamaalla jätettiin marraskuussa 187 tilapäisen suojelun hakemusta ja 31 turvapaikkahakemusta. Yhteensä hakemuksia on kevään jälkeen jätetty vireille 3 464 kappaletta, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Tilapäisen suojelun hakemusmäärät laskivat Länsi-Uudellamaalla syys-, loka- ja marraskuun 2022 aikana verrattuna kesään. Esimerkiksi kesä-, heinä- ja elokuun aikana hakemuksia saapui keskimäärin 270 kuukaudessa. Syyskuukausina hakemuksia taas tuli keskimäärin 200 hakemuksen kuukausitahdilla.Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että joulukuussa hakemuksia jätettäisiin vireille enemmän kuin marraskuussa.

– Marraskuussa tilapäisen suojelun hakemuksia jätettiin 187 kappaletta. Joulukuun puoleen väliin mennessä niitä on jätetty jo 122 kappaletta, kertoo komisario Sari Pyörökivi.

Turvapaikkahakemusmäärissä oli Venäjän julistaman osittaisen liikekannallepanon jälkeen havaittavissa nousua. Kaikki kansalaisuudet huomioiden syyskuussa turvapaikkahakemuksia jätettiin 44 ja lokakuussa 46 kappaletta. Marraskuussa hakemuksia jätettiin 31 kappaletta ja hakemusmäärien laskeva suunta näyttäisi jatkuvan joulukuussa.

Yli 3 400 hakijaa

28.2.2022 lähtien turvapaikkaa ja tilapäistä suojelua on hakenut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella yhteensä 3 464 hakijaa. Heistä yli 90 prosenttia on ukrainalaisia.

Tilapäisen suojelun hakemuksen on peruuttanut yhteensä 140 henkilöä.

Länsi-Uudellamaalla hakemuksia otetaan vastaan Espoon, Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilla. Pääosa hakijoista asioi Espoon pääpoliisiasemalla. Poliisi muistuttaa, että saapuvista ryhmistä on hyvä ilmoittaa poliisiasemalle etukäteen – mielellään vähintään paria arkipäivää aikaisemmin, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

***

Maahanmuuttovirasto: Tilapäisen suojelun tilastot

Päivitämme tiedot tilapäisen suojelun tilastoista joka tiistai.

Hakemusmäärä

  • Tilapäisen suojelun hakemuksia on tullut 12.12.2022 mennessä vireille yhteensä 46 115 kappaletta.
    • Ukrainan kansalaiset 45 509 hakemusta
    • Muiden maiden kansalaiset 606 hakemusta

Päätökset

  • Maahanmuuttovirasto on 12.12.2022 mennessä tehnyt päätöksen 44 572 tilapäisen suojelun hakemukseen.

Käsittelyaika-arvio

Tällä hetkellä tilapäisen suojelun hakemuksen käsittelyaika-arvio on 1 viikko. Kun päätös on tehty, Maahanmuuttovirasto lähettää sinulle päätöksen tiedoksi postitse. Postin kulkemiseen menee Maahanmuuttoviraston arvion mukaan noin 1 viikko. Saat päätöksen noin 2 viikon kuluttua siitä, kun teit hakemuksen.

Kun päätös on tehty, Maahanmuuttovirasto tilaa sinulle oleskelulupakortin. Oleskelulupakortin saaminen kestää tällä hetkellä noin 2 viikkoa.

Aiheeseen liittyen