torstai, 30 toukokuun, 2024

Törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu Pohjois-Pirkanmaalla

Virtain yleispoliisi on tutkinut Pohjois-Pirkanmaalla tapahtunutta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua ja ampuma-aserikosta, jotka ovat tapahtuneet tammikuussa 2024.

-Virtain yleispoliisi aloitti asian esitutkinnan saamansa vihjeen perusteella. Asian johdosta otettiin kiinni Pohjois-Pirkanmaalla asuva alle 18-vuotias mies. Esitutkinnassa rikoksesta epäilty oli Pirkanmaan Käräjäoikeuden päätöksellä vangittuna lyhyehkön ajan. Epäilty on vapautettu poliisin päätöksellä vangitsemisen erityisten edellytysten sotkemis-, jatkamis- tai karttamisvaaran poistuttua, toteaa komisario Kari Aaltio.

Esitutkinnan perusteella henkilön epäillään suunnitelleen vakavaa henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta määrittelemätöntä oppilaitosta ja poliisia kohtaan.
-Tekoa varten epäilty on valmistanut metallisia ampuma-aseen rungon osia ja pyrkineen hankkimaan patruunoita. Valmistetut ampuma-aseen osat on valmistettu sellaiselle asteelle, jossa ne edellyttävät aseen hallussapitoluvan, kertoo Aaltio.

Esitutkintamateriaali on siirretty Länsi-Suomen syyttäjävirastolle syyteharkintaa varten.
-Poliisi kiittää asian viranomaisten tietoon tuoneita henkilöitä erinomaisesta toiminnasta vakavan rikoksen ennaltaehkäisemiseksi, sanoo Aaltio.

Sisä-Suomen poliisilla on käytössä vihjesähköposti vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi ,joihin voit lähettää tietoja mahdollisista rikoksista tai niiden valmisteluista. Voit jättää vihjeen myös verkossa osoitteessa www.poliisi.fi/nettivinkki Kiireellisissä tapauksissa soita 112.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT