Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikkö tutkii Helsingissä vuonna 2019 tapahtunutta epäiltyä törkeää ihmiskauppaa. Jutussa on vangittuna kaksi miestä. Heidän epäillään pakottaneen naista seksin myyntiin ja pahoinpidelleen tätä.

Nainen oli keväällä 2019 tutustunut Suomessa 33-vuotiaiseen mieheen mutta palannut loppukesästä kotimaahansa. Mies oli houkutellut naisen palaamaan takaisin Suomeen ja luvannut tälle töitä. Naisella ei ollut rahaa lentolippuun, joten mies oli kustantanut lennon Suomeen.

Nainen oli tullut takaisin Suomeen syyskuussa 2019 ja mennyt lentokentältä miehen asunnolle. Siellä hän oli tavannut toisen rikoksesta epäillyn, 35-vuotiaan miehen. Esitutkinnan mukaan miehet olivat vuokranneet hotellihuoneen Helsingin keskustasta ja julkaisseet netissä seksinmyynti-ilmoituksen edesauttaakseen seksin myymistä. Nainen oli työskennellyt hotellissa muutaman päivän, ja miehet olivat ottaneet naisen ansaitsemat rahat itselleen.

Hotelliyöpymisten jälkeen nainen oli palannut miesten asunnolle, koska hänellä ei ollut rahaa eikä muuta paikkaa, jonne mennä. Naisen mukaan asunnolla miehet olivat sanoneet, että hänen täytyy jatkaa seksin myymistä, sillä miehet tarvitsivat rahaa.

Lokakuun 2019 lopulla nainen oli ilmoittanut, ettei hän halua jatkaa toimintaa miesten vaatimuksista huolimatta. Kertomuksensa mukaan nainen oli yrittänyt poistua asunnosta, mutta miehet estivät hänen poistumisensa ja pahoinpitelivät häntä. Miehet ehdottivat naiselle, että tämä maksaa 1000 euroa päästäkseen lähtemään. Asianomistaja onnistui pakenemaan asunnolta miesten nukkuessa.

Esitutkinta on valmistunut ja siirtymässä syyttäjälle.

Aiheeseen liittyen