Juuka. Noin 45-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen henkilöautolla Juuassa Valtatie kuudella, lauantaina kello 14 jälkeen, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi näytti pysäytysmerkkiä henkilöautolle liikennevalvontatarkastuksessa Valtatie kuudella Juuan pohjoispuolella. Henkilöauto ei pysähtynyt vaan lähti ajamaan Juuan keskustan suuntaan. Poliisin lähtiessä kyseisen auton perään, auto alkoi kiihdyttää  vauhtiaan. Kun poliisilla oli näköyhteys autoon, poliisiauton nopeus oli 130-145 km/h.

Poliisiautosta havaittiin takaa-ajetun ohittavan auton kovalla nopeudella ja tämän jälkeen se hävisi poliisin näkyvistä. Alueella on 100 km/h nopeusrajoitus. Tiellä oli kohtalaisesti liikennettä molempiin suuntiin. Kun poliisi ajoi Valtatie kuutta Juuan keskustan ohi, hätäkeskukseen tuli ilmoitus kyseisen auton ajavan Valtatie kuutta Juuan keskustan lähellä pohjoisen suuntaan.

Poliisi tavoitti kyseisen auton Juuan pohjoispuolelta tien reunaan ajettuna. Kuljettaja käveli  auton lähistöllä ja hänelle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 2,17 promillea, kertoo poliisi.

Kuljettaja vahvassa humalassa ja huumeissa – kyydissä lapsi

Riihimäki. Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Riihimäellä Kontiontiellä 13.3.2021 illalla. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 2,45 promillea, lisäksi huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen usealle huumausaineelle. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kyydissä oli kaksi matkustajaa, joista toinen oli 9- vuotias lapsi, tiedottaa Hämeen poliisi.

Aiheeseen liittyen