Ruotsi. Göteborgin käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan juttua, jossa syytteen mukaan kaksi naamioitua miestä tuli 25. elokuuta huoneistoon Göteborgin Majornan kaupunginosassa. Miehet pahoinpitelivät asunnon omistajaa, sitoivat hänet, painivat sukan suuhun ja vetivät tyynyliinan pään yli.

Yli 20 minuutin ajan uhria hakattiin ja miehet tekivät myös teon, joka rikoslain mukaan vastaa raskauttavaa raiskausta, kertoo Aftonbladet.

Tämän jälkeen miehet varastivat arvoesineitä, kuten koruja, matkapuhelimia, vaatteita ja väkeviä alkoholijuomia. He pakottivat myös uhrin siirtämään rahaa ja varastivat hänen pankkikorttinsa sekä pakottivat luovuttamaan sen koodin.

Miehet myös kuvasivat tapahtuman ja uhkasivat lähettää sen verkossa.

Ryöstäjien lähdettyä mieheltä meni noin 15 minuuttia päästä siteistä vapaaksi. Järkyttyneenä hän meni läheiselle huoltoasemalle, josta hän lainasi puhelimen ja pystyi soittamaan apua.

Kun toinen miehistä pidätettiin, hänellä oli yllään uhrin ulkotakki. Poliisin käytyä läpi hänen matkapuhelintaan, sieltä löytyi myös kuvia, joissa tekijät poseeraavat uhrin merkkivaatteissa.

Toinen miehistä jäi valvontakameran kuvaan pankkiautomaatilla, kun hän tyhjensi uhrin pankkitiliä.

Miehet on nyt asetettu syytteeseen Göteborgin käräjäoikeudessa törkeästä ryöstöstä, huumerikoksista (poliisi löysi myös suuren määrän ekstaasia) ja törkeästä raiskauksesta.

Syytetyt ovat myöntäneet ryöstäneensä uhrin, mutta kieltävät raiskauksen, kertoo Aftonbladet.

Uhrin mukaan miehet kuvasivat myös pahoinpitelyn ja yrittivät kiristää uhriltaan rahaa.

– Se oli hyvin nöyryyttävää. Ja he sanoivat, että he julkaisevat videon netissä, jos en lähetä heille 10 000 kruunua, uhri kertoi kuulustelussa.

Epäillyt vahvistavat, että ryöstö on kuvattu. Poliisi ei ole löytänyt videota, mutta on todennäköistä, että tiedot pitävät paikkansa, arvelee Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen