Pohjanmaa. Törkeän varkauden yritys tapahttui 12.11.2020 Korsnäsissä Rantatiellä sijaitsevaan liiketilaan. Poliisilla on kiinniotettuna kolme henkilöä epäiltyyn rikokseen. Ilmoitus tapahtumasta tuli poliisille 12.11.2020 klo 03.32. Poliisin kiinniottamat henkilöt otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä ajoneuvosta.

Henkilöt olivat liikkeellä mustalla Mazda 5-mallisella ajoneuvolla, jonka liikkeistä pyydetään havaintoja sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Samassa yhteydessä poliisi takavarikoi ajoneuvosta anastetuksi epäiltyä omaisuutta, joka selvisi anastetuksi Kyrkobyvägeniltä Korsnäsistä asutusta asunnosta. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on elokuu 2020- marraskuu 2020 ilmennyt kymmeniä omaisuusrikoksia ja niiden yrityksiä. Tapahtumapaikkoina ovat olleet poikkeuksellisesti Maalahden, Korsnäsin, Närpiön ja Kristiinankaupungin alueet.

Varkaudet ja niiden yritykset ovat kohdistuneet asumattomiin taloihin, kesämökkeihin ja asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin. Myös muutaman yrityksen tiloihin on murtauduttu.

Varkaiden mukaan on lähtenyt polkupyöriä, työkaluja, viihde elektroniikkaa, ruokaa, polttoainetta, alkoholia, kodin käyttötavaraa, ja käteistä rahaa.

Maalahdessa tapahtumapaikkoina ovat olleet Petolahti ja keskustan alue

Korsnäsissä Molpe, Harrström, Långaminne, keskusta ja Taklax

Närpiössä keskusta, Rangsby, Ylimarkku

Kristiinankaupungissa Siipyy, Lapväärtti ja keskusta

Alueiden asukkaita pyydetään nyt tarkastamaan kesämökit tai muut vapaa-ajan asunnot, piharakennukset ja varastot mahdollisten uusien rikosten esiin tulemiseksi ja ilmoittamaan tapahtuneista poliisille mahdollisimman nopeasti. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti netissä tai henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla.

Aiheeseen liittyen