lauantai, 9 joulukuun, 2023

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty mies otettiin kiinni Israelista ja luovutettiin Suomeen

Pohjois-Karjala. Poliisi on tutkinut tammikuusta 2021 alkaen epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä Pohjois-Karjalassa. Epäilty rikos on tapahtunut vuosien 2020-2021 välisenä aikana, kertoo poliisi.

Asianomistajana tapauksessa on nainen, joka on rikoksen tekohetkellä ollut 15-vuotias. Rikoksesta epäiltynä on tällä hetkellä 27-vuotias Israelissa asuva mies.

Epäilty mies luovutettiin Suomeen 17.8.2023. Mies vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä 18.8.2023. Itä-Suomen poliisilaitos jatkaa asian esitutkintaa yhdessä Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön kanssa. Syytteennoston määräpäivä epäillystä rikoksesta on 26.1.2024.

Epäilty rikos tehtiin internetin välityksellä. Yhteydenpitoon asianomistajan ja epäillyn välillä käytettiin erilaisia viestisovelluksia. Asianomistaja ja epäilty ovat olleet eri maissa rikosten tapahtuma-aikaan.

Kiinniotetulla miehellä epäillään olevan yli 500 uhria

Poliisi pääsi epäillyn miehen jäljille omien tutkimustensa kautta ja onnistui jäljittämään miehen Israeliin. Hänen henkilöllisyytensä saatiin tunnistettua yhteistoiminnassa Israelin poliisin kanssa. Mies vangittiin poissa olevana Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 22.6.2021.

Israelin poliisi otti epäillyn miehen kiinni 16.1.2023 Suomeen luovuttamista varten ja teki kiinnioton yhteydessä kotietsinnän miehen asuntoon. Asunnosta takavarikoitiin materiaalia, jonka perusteella on syytä epäillä, että mies on hyväksikäyttänyt yli 500 uhria internetin välityksellä.

Tämän hetkisen esitutkinnan perusteella nyt asianomistajana oleva nainen on epäillyn miehen ainoa suomalainen uhri. Israelin poliisi suorittaa oman rikostutkintansa miehen muista epäillyistä rikoksista.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT