lauantai, 9 joulukuun, 2023

Tuhopolttoja yöllä Tukholmassa – epäillään liittyvän meneillään oleviin jengikonflikteihin

Ruotsi. Tukholmassa syttyi maanantaiyön 9.10. aikana tulipalo kahdessa kohteessa.  Toinen Hässelbyssä ja toinen Huddingessa. Poliisi tutkii parhaillaan useita epäiltyjä tuhopolttoja ja sitä, onko niillä yhteyksiä meneillään oleviin väkivaltaisiin konflikteihin, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Keskiyöllä Hässelbyssä syttyi tulipalo, kun asuntoon kaadettiin postiluukusta nestettä, joka sytytettiin tuleen. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti, mutta yksi henkilö vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, kertoo SVT.

Poliisi sai hälytyksen myös todistajalta, joka näki kahden naamioituneen ihmisen yrittävän päästä ovesta sisään kanisteria kantaen.

Aftonbladetin mukaan Kaksi asunnossa ollutta henkilöä soitti hätänumeroon ja pakeni parvekkeelle. Sieltä pelastuslaitos kuljetti heidät alas ja toinen henkilö vietiin ambulanssilla sairaalaan.

– Pääsimme sisään sorkkaraudoilla ja rautakangella ja sammutimme palon samalla kun otimme ihmiset alas parvekkeelta, kertoi pelastuslaitoksen linjanhoitaja Ludvid Sääf Aftonbladetille.

Palo rajoittui eteiseen ja keittiöön, ja poliisi tutkii törkeää tuhopolttoa. Myös Aftonbladetin tietojen mukaan joku on kaatanut palavaa nestettä postiluukun läpi ja sytyttänyt sen tuleen.

Lehden tietojen mukaan osoitteessa asuu sellaisen henkilön sukulainen, jolla on yhteyksiä rikollisjengi Foxtrotiin.

Ketään ei ole pidätetty, mutta poliisi on aloittanut esitutkinnan törkeän tuhopolton yrityksestä.

Kuva: Aftonbladet.

***

Tulipalo Huddingessa sijaitsevassa asunnossa

Myöhemmin 9.10. yöllä klo 03.45 tuli hälytys toisesta tulipalosta Huddingessa sijaitsevassa asuintalossa. Talon lisäksi myös asuntovaunu oli sytytetty tuleen. Sekä talo että asuntovaunu olivat avun saapuessa liekeissä ja pelastuslaitoksen mukaan myös talo vahingoittui tulipalossa pahoin.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

– Tutkimme maanantaiyön  tulipaloja erikseen, mutta selvitämme, onko niillä molemmilla yhteyttä käynnissä oleviin rikollisjengien väkivaltaisiin konflikteihin, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Rebecca Landberg SVT:lle.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tuhopoltosta ja aloittanut todistajien kuulustelut ja teknisen tutkinnan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT