torstai, 29 helmikuun, 2024

Tukholman vankiloissa on nyt ennätysmäärä ihmisiä, joista noin 50 on lapsia

Ruotsi. Tukholman alueen väkivallan aalto on johtanut siihen, että Tukholman vankilat ovat nyt tupaten täynnä, kertoo SVT Nyheter tänä aamuna (27.11.) julkaisemassaan artikkelissa.

Ahtaudesta johtuen useampia vankeja joudutaan sijoittamaan samaan selliin.

Kungsholmenin Kronobergin vankilassa on 276 paikkaa ja viikon 47 yhden päivän aikana pidätettiin 308 henkilöä, toteaa SVT esimerkkinä tilanteesta.

15–17-vuotiaat lapset ovat päiväsaikaan säilöön otettujen aikuisten joukossa, mutta nukkuvat kuitenkin omissa huoneissaan.

– Tänään oli kaikkien aikojen ennätys, meillä ei ole koskaan ollut näin paljon vankeja, Kronobergin vankilan pidätyspäällikkö Anna Fromm sanoo SVT:n ollessa paikalla.

Tämä tarkoittaa, että monien pidätettyjen on jaettava sellejä toisten vankien kanssa. Huddingen ja Sollentunan turvasäilöönottokeskuksissa on myös samanlainen tungos.

Kolmessa suuressa pidätyskeskuksessa on pidätettynä noin 50 15–17-vuotiasta lasta.

– Lain mukaan 15–17-vuotiailla lapsilla on oltava neljä tuntia päivässä seurustelua muiden ihmisten kanssa tai heidän on ainakin poistuttava huoneestaan joka päivä murtaakseen eristyneisyyden, sanoo Kronobergin vankilan vankeinhoitovastaava Agnes Vahlberg SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

2 KOMMENTTIA

  1. nyt kun on huonot ajat rakennus alalla, pistäkää vangit rakentaa vankiloita! onhan siellä varmasti ”rakennus-insinöörejä” korkeasti koulutettuja……”pakolaisia”

    0
  2. Ruotsissa on ihan hyvät ajat, kiitos devalvaation, sieltä.työttömät ihmiset
    lähtee pois, suomalaiset Suomeen, vitolaiset Viroon

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT