lauantai, 20 heinäkuun, 2024

Tulli: EU:n uusin Venäjä-pakotepaketti laajentaa vientipakotteita ja painottaa yritysten vastuuta

Tulli. Euroopan unionin 14. Venäjään kohdistama pakotepaketti laajentaa jälleen vientipakotteita ja jatkossa useammat tavararyhmät ovat entistä kattavammin pakotteiden alla. Paketissa kielletään myös maantieliikenteen tavarakuljetukset EU:n alueella yrityksiltä, joiden omistusrakenteesta vähintään neljännes on venäläisomistuksessa.

Euroopan unionin uusin Venäjään kohdistama pakotepaketti laajentaa vientipakotteiden alaisia tavararyhmiä.

– Tehokkaan pakotevalvonnan kannalta selkeät ja yksiselitteiset pakotteiden alaiset tavararyhmät ovat avainasemassa. Olemmekin tuoneet tätä säännöllisesti esille uusien pakotepakettien valmistelun yhteydessä ja on hyvä, että tavararyhmiä on laajennettu lähes jokaisessa paketissa. Pakotevalvonnan näkökulmasta onkin ollut varsin turhauttavaa, jos esimerkiksi kahdesta vastaavasta tuotteesta vain toinen on pakotteiden alla, vaikka käyttötarkoitus olisi sama, toteaa Tullin pääjohtaja Sami Rakshit.

Nyt hyväksytyssä pakotepaketissa tavarakatteiden laajennus koskee mm. kemikaaleja, muovituotteita sekä kaivinkoneiden ja traktoreiden osia. Vientipakotteet on laajennettu koskemaan myös kaikkia mönkijöiden tyyppisiä ajoneuvoja.

Suomesta vietiin kuluvan vuoden tammi-toukokuussa pakotteiden piiriin nyt asetettuja tavaroita yhteensä vajaalla 5 miljoonalla eurolla. Eniten vietiin muovitavaroihin luokiteltavia tuotteita, yhteensä 3,3 miljoonan euron arvosta.

– Uuden pakotepaketin vaikutus Suomen vientiin on euromääräisesti varsin vähäinen, koska suomalaiset yritykset ovat vetäytyneet yhteiskuntavastuullisesti hyvin laajasti Venäjän markkinoilta. Näkisinkin, että tästä syystä uusilla pakotteilla lienee suurempi vaikutus monien muiden EU-maiden yritysten toimintaan, huomauttaa Rakshit.

Pakotteiden kiertämisen estämiseksi asetetut keinot seurantaan

Pakotteiden kiertämisen estämiseksi EU kieltää sellaisten uusien maantieliikenteen kuljetusyritysten perustamisen, joiden omistusrakenteesta 25 % tai enemmän on venäläisomistuksessa. Kielto koskee siirtymäajan jälkeen myös kaikkia kyseisen omistusrakenteen kuljetusyrityksiä, jotka on perustettu 8.4.2022 jälkeen. Nämä yritykset eivät enää saa hoitaa tavarakuljetuksia EU:ssa tai kauttakulkuna EU-maiden läpi. Kuljetusyrityksen pitää pyynnöstä esittää todistus omistusrakenteesta.

Uudessa pakotepaketissa painotetaan myös pakotteiden kiertämisen estämiseksi asetettujen keinojen vaikuttavuuden tarkastelua. Seurantaa tullaan tekemään yrityksille 12. pakotepaketissa asetettujen jälleenvientirajoitusten osalta. EU-maissa toimivien yritysten tulee varmistaa sopimusehdoin, etteivät heidän tai heidän tytäryhtiöidensä EU:n ulkopuolelle viemät tai EU:n ulkopuolisille toimijoille myymät tavarat päädy jälleenvientinä Venäjälle.

–  Jotta pakotteet ovat vaikuttavia, tulee kaikkien jäsenmaiden noudattaa niitä sovitusti. Näenkin, että tämä kaikkia jäsenmaita koskeva pakotteiden vaikuttavuuden seuranta on erittäin tervetullutta. Seurannan avulla on myös mahdollista löytää ongelmakohtia, estää entistä paremmin pakotteiden kiertämistä ja parantaa sitä kautta pakotteiden vaikuttavuutta, summaa Rakshit.

8 KOMMENTTIA

 1. Suomi pakottaa itsensä (vielä syvemmälle) polvilleen. Tämä on kansallinen katastrofi. FIXIT!

  5
  • Mikäs putinisti se siellä ulisee kuvitteellista kaupankäyntiä itään ja fixitiä? Suoraan trollitehtaan pelikirjasta.

   9
   • Ei ole kyse mistään pelistä vaan Suomen tulevaisuudesta. EUnukkien joukossa sitä tulevaisuutta ei yksinkertaisesti ole. Itsenäisyyteen ja itsenäiseen päätöksentekoon on pakko palata jos edes jotain tästä maasta yritetään säilyttää. Tilanne on oikeasti todella kriittinen. Te pelikirjapellet tulette sen huomaamaan…mutta ette ikinä myönnä että olette olleet koko ajan väärässä. Se on surullista.

    1
   • Et taida ymmärtää propagandan laajuutta ja tehokkuutta. Sekin että olet heti putinisti leima kädessä kertoo aika paljon. ’Kuvitteellinen kaupankäynti’, oli 2014 noin 2.5 mrd vuodessa ja tasainen nousu. Pelkästään Valio, jos muistat, sulki puolet tuotannosta ja antoi 200 kenkää samana päivänä kuin ensimmäiset pakotteet määrättiin. Jos samaa kaavaa kuten edelliset 13 pakotekierrosta, niin tuo tämäkin pelkkää miinusta täällä, ei Venäjällä

    0
    • Suomen viennin arvo 2014 oli 78 miljardia euroa. Eiköhän tuollainen jokunen prosentti siinä tapauksessa voida korvata viennillä muihin maihin kun käytetään venäjään tuhrattu aika ja vaiva kaupankäyntiin sivistyneen länsimaailman kanssa.

     Mutta toki, jatketaan kauppaa sotarikollisten, murhamiesten ja lastenraiskaajien kanssa kun syvä pääty haluaa viedä voita Venäjälle

     Tämän lopun osan suomalaisista olisi aika päästää irti harhoistaan ja lopettaa se kaalinhajuinen ummehtunut haikailu neuvostokauppaan. Tai ylipäätänsä minkäänlainen yhteistyö zenäläisten kanssa.

     2
 2. On jo ollut pitkään joukko pakotteita. Niistä tiedetään vain, ettei Venäjän talous ole niistä merkittävästi kärsinyt, mutta Euroopan Unionin talous on kärsinyt merkittävän paljon ja Suomen talous on kai peräti romahtamassa. Nyt niitä vain lisätään.

  Pakotteet ovat siis vai eräänlainen politiittinen periaate, joka tuottaa europpalaisille vahinkoa. Jokaisen mielikuvissa liikkuu syy – Venäjän sotilasoperaatio Ukrainassa. Jos pakotteet estäisivät sodan jatkumisen, ne olisivat aiheellisia. Niillä ei kuitenkaan näytä olevan mitään merkitystä sodan loppumiselle, joten joku Suuri Ajatusa määrää, miten EU johtajiston tulee toimia itseään vahingoittaen ja tuottaen Suurelle Ajattelijalle jotakin etua. Läntinen sivilisaatio on tuhoutumassa omaan hulluun ajatteluunsa.

  3
  • Ja tässä taas otteita trollitehtaan talonkirjasta, tyyliin; ei vaikuta venäjään ja EU:n talous romahtaa.

   Jännä jännä, mistähän päin näitä samoja väitteitä tulee ja varsinkin silloin kun menee oikein huonosti.. Aivan niin, trollitehtaalta ja heidän vaikutuspiirinsä typeryksiltä.

   Nämä samat nimimerkit on lähtökohtaisesti luultavasti myös sitä mieltä, että venäjä on oikeutetusti suorittamassa ”erikoisoperaatiotansa” ja että Ukrainassa on natseja.

   Sakeaa settiä. Varmaan myös NWO:t, väestönvaihdot sun muut löytyy samasta röllikkäpussista?

   6
   • Olkoon uskosi järjestelmään vahva! 😉

    Ps:väestönvaihdon havaisemiseen ei tarvitse kovin kummoisia välineitä, ne löytyy (todenmäköisesti myös sinulta) OMAT SILMÄT auki kaupungille niin kyseinen ”salaliittoteoria” muuttuukin yht’äkkiä todellisuudeksi.

    -Uskotko sinä omia silmiäsi vai sitä mitä valtiovalta sinulle uskottelee?

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT