tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Tulli takavarikoi yksityisasunnosta 26 kg ekstaasia – katukauppa-arvo yli miljoona euroa

Tulli takavarikoi heinäkuussa 2023 Vantaalla yksityisasuntoon suoritetun kotietsinnän yhteydessä noin 52 000 ekstaasina tunnettua MDMA-tablettia ja kolme kiloa hasista. Esitutkinnan aikana paljastui myös rikosepäily kymmenien tuhansien Ksalol-tablettien ja kokaiinin levittämisestä ja myynnistä, kertoo Tulli.

Takavarikoidun huumausaine-erän arvo katukaupassa olisi ollut yli miljoona euroa.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että huumausaine-erä on sisältänyt alkujaan lähes 200 000 ekstaasitablettia sekä noin seitsemän kiloa hasista. Lisäksi rikosepäily on koskenut kymmenien tuhansien Ksalol-tablettien hallussapitoa ja levittämistä. Esitutkinnan aikana paljastettiin myös 70 gramman kokaiinierän myyntiä koskeva törkeä huumausainerikos.

Rikoskokonaisuus nostaa ekstaasin takavarikkomäärän suurimmaksi vuosiin

– Takavarikkoon jääneen ja esitutkinnan aikana paljastetun huumausaine-erän suuruus kertoo Suomessa tällä hetkellä toimivien laittomien huumausainemarkkinoiden volyymista. Rikosepäily on koskenut katukauppa-arvoltaan kokonaisuudessaan yli neljän miljoonan euron arvoisen huumausaine-erän maahantuontia, kuljettamista, hallussapitoa, levittämistä ja myyntiä. Esitutkinnan perusteella toiminta on keskittynyt pääasiassa pääkaupunkiseudulle, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Tuomas Korhonen.

Vielä vahvistamattomien tilastotietojen mukaan Tulli on vuoden 2023 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana takavarikoinut noin 76 700 ekstaasitablettia. Se on kuuteen vuoteen suurin määrä ekstaasia, joka on takavarikoitu vastaavalla ajanjaksolla. Määrään sisältyvät tämän rikostutkinnan yhteydessä takavarikoidut noin 52 000 tablettia

Esitutkinta on koskenut kahta törkeää huumausainerikosta ja rikoksista on epäilty kolmea henkilöä. Rikoskokonaisuuden tutkinnasta on vastannut Tullin rikostutkinnan Tampereen yksikkö ja syyteharkinta on suoritettu Etelä-Suomen syyttäjäalueella. Asiaa on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa, joka antaa asiassa myöhemmin kansliatuomion.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT