Ruotsi. Kahta ulkomaalaistaustaista nuorta miestä epäillään koko yön kestäneestä rajusta väkivallasta ja raiskauksista kahta teini-ikäistä poikaa kohtaan kesällä hautausmaalla Solnassa.

Tapaus oli yksi merkittävimmistä väkivaltarikoksista Ruotsissa viime vuonna, ja tänään torstaina käräjäoikeus julistaa tuomion miehille, uutisoi SVT Nyheter.

Kaksi 18- ja 21-vuotiasta miestä on tuomioistuimessa syytettyinä sieppauksista, rajusta pahoinpitelystä, raiskauksista, ryöstöistä ja pahoinpitelystä.

Syyttäjän Anders Tordain mukaan pitkäaikainen prosessi alkoi, kun kaksi poikaa törmäsivät syytettyihin miehiin Solnan kadulla myöhään illalla viime vuonna 23. elokuuta. He joutuivat väkivallan sekä aseellisen uhkailun kohteiksi, ja sitten heidät vietiin kadulta läheiselle hautausmaalle.

Siellä pojat pakotettiin makaamaan kuoppaan, missä heitä lyötiin, potkittiin, viilleltiin veitsillä ja poltettiin tulella. Heidät myös riisuttiin ja raiskattiin.

-Heillä on ollut voimakas pelko kuolemasta, syyttäjä Tordai sanoo.

Kahdeksan aikaan aamulla, noin kahdeksan tuntia sen jälkeen, kun he tapasivat ensimmäisen kerran syytetyt, pojat onnistuivat pakenemaan ja tapasivat henkilön, joka auttoi heitä soittamaan poliisin.

Teon ensisijaisen motiivin uskotaan olleen raha, mutta rajuksi muuttuneelle pahoinpitelylle ei ole mitään selitystä.

Kuva: SVT Nyheter.

Aikaisempi uutinen tapauksesta:

Pojat haudattiin elävinä kuoppaan – lisää tietoa pahoinpitelystä Solnan hautausmaalla

Aiheeseen liittyen