sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Turun vuoden takaisen puutalopalon esitutkinta loppusuoralla – siirtyy syyteharkintaan

Turku. Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi vuosi takaperin Turun sataman läheisyydessä tapahtuneen puutalopalon esitutkinnan. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi, ja rikoksesta on epäiltynä parikymppinen mies.

Palanut rakennus sijaitsee Fleminginkadun ja Linnankadun kulmauksessa, lähellä Turun satamaa. Poliisi sai ilmoituksen tulipalosta hieman puolenyön jälkeen 27. huhtikuuta 2023.

Tyhjillään ollut rakennus paloi voimakkaasti ja tuhoutui palossa täysin. Poliisilla oli paikkatutkinnan perusteella syytä epäillä paloa tahallaan sytytetyksi, ja asiasta käynnistettiin esitutkinta rikosnimikkeellä tuhotyö.

– Syttymistapa, palon nopea leviäminen sekä se, että kyseessä oli tyhjillään oleva sähkötön rakennus, vahvistivat poliisin epäilyjä tahallisesta polttamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen.

Poliisi teki paikkatutkintaa yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa.

Esitutkinnassa kuultiin lukuisia todistajia. Selvisi, että rakennuksesta oli kuulunut ääniä vähän ennen tulipalon syttymistä.

Esitutkinnan perusteella tapahtumapaikkaan ja -aikaan pystyttiin liittämään parikymppinen mies, jota epäillään rikoksesta.

– Epäilty on kuulusteluissa kiistänyt olleensa paikalla ja sytyttäneen tulipalon. Hän ei ole ollut vangittuna missään vaiheessa, Kosunen sanoo.

Tapauksen esitutkintapöytäkirja on valmistumassa, ja asia saatetaan pian syyteharkintaan.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT