keskiviikko, 17 huhtikuun, 2024

Turussa tapahtuneet ryöstöt selviämässä – 16-vuotias tekijä vangittu

Turku. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tänään 16-vuotiaan nuorukaisen todennäköisin syin epäiltynä kahteen törkeän ryöstön yritykseen ja yhteen törkeään ryöstöön. Epäillyt rikokset tapahtuivat Turussa viime viikonloppuna ja alkuviikosta.

Kahdessa tapauksessa epäillyt väkivallanteot kohdistuivat saman Turun keskustassa sijaitsevan liikkeen henkilökuntaan. Yhdessä tapauksessa rikoksen uhrina oli kadulla yöaikaan kävellyt mies.

Poliisin tutkintaa ovat edesauttaneet keskustan alueen valvontakamerat. Poliisi on tarkistanut useita kaupungin, liikekiinteistöjen sekä taloyhtiöiden valvontatallenteita.

Epäillyt ovat tallentuneet kameratallenteille, ja heidät on tunnistettu niistä.

– Poliisi kiittää myös hätänumeroon soittaneita. Heidän antamansa tuntomerkit ovat olleet suurena apuna tutkinnan alkuvaiheessa, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Ryöstöistä epäillään yhteensä kolmea nuorta

Poliisi on pidättänyt 16-vuotiaan vangitun lisäksi alle 18-vuotiaan rikoskumppanin. Lisäksi asiassa on epäiltynä vielä kolmas alle 18-vuotiaista henkilö, jota ei ole tavoitettu, mutta hänen henkilöllisyytensä on tiedossa. Poliisi kehottaa kyseistä henkilöä ilmoittautumaan poliisille. Nämä 18-vuotiaat nuoret eivät ole epäiltyinä kaikissa tutkittavana olevissa tapauksissa.

– Kaikille tutkinnan kohteena oleville nuorille on yhteistä se, että heillä on haasteita elämäntaidon hallinnassa. Lisäksi osa epäillyistä on ollut todennäköisesti päihtyneitä, Malmberg toteaa.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT